In en Out Living
Image default
Tuin en buitenleven

Je tuin een nieuwe uitstraling geven met cacaodoppen

Hoeveel tijd breng jij momenteel in je tuin door? Grote kans dat dit de nodige uurtjes per dag is, met name in de zomermaanden. We hebben in ons land vaker en vaker met heerlijk weer te maken, waardoor we meer tijd in onze tuin door kunnen brengen.

 

Heb je voor het komende jaar die wens ook? Dan is het wellicht verstandig om je tuin nu van een upgrade te voorzien. Eén van de mogelijkheden die je hiervoor hebt, is door gebruik te maken van cacaodoppen. Deze doppen bieden, net zoals bijvoorbeeld potgrond, veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in dit artikel.

 

Wat zijn cacaodoppen precies?

Cacaodoppen is een restproduct dat vrijkomt bij de productie van chocola. Met dit product werd niks gedaan, maar er waren gelukkig enkele slimme mensen. Deze mensen zagen in dat de cacaodoppen prima hergebruikt kunnen worden. Dit is met name in een tuin ideaal.

 

Let wel goed op: heb je een hond? Dan is het sowieso niet aan te raden om cacaodoppen te gebruiken. De cacaodoppen kunnen restanten van cacao bevatten, waardoor ze uiterst schadelijk voor je hond kunnen zijn.

 

Voordelen van cacaodoppen

Ben je voor in je tuin op zoek naar een nieuwe bodembedekker? Dan is het zeker aan te raden om eens naar de cacaodoppen te kijken. Het belangrijkste voordeel van deze doppen is toch wel de fraaie uitstraling. Leg deze doppen maar eens naast potgrond of tuinaarde. Je ziet dan direct dat de cacaodoppen veel meer tot de verbeelding spreken. 

 

Bijkomend voordeel: cacaodoppen zijn prima in je tuin te combineren. Je kunt de doppen met potgrond en tuinaarde combineren, maar ook met bijvoorbeeld grind of tegels. Door meerdere soorten bodembedekkers in je tuin te verwerken, geniet je in ieder geval van een fraaie uitstraling.

 

Het blijft bij cacaodoppen echter niet alleen bij een fraaie uitstraling. Nee, deze doppen brengen ook nog de volgende voordelen met zich mee:

 

  • Het zijn natuurlijke middelen. Dit betekent dat de cacaodoppen niet schadelijk zijn voor het ecologische systeem in je tuin. Het enige waar je dus rekening mee moet houden, is dat de doppen schadelijk voor een hond zijn.

  • Cacaodoppen gaan onkruid tegen. Door cacaodoppen in je tuin neer te leggen, ga je het onkruid efficiënt tegen. Onkruid heeft weinig ruimte om te groeien, waardoor je je tuin als het ware onderhoudsarm maakt.

  • Water verdampt minder snel. De cacaodoppen zorgen er ook voor dat de grond in je tuin minder snel verdampt. Dát brengt als voordeel mee dat je je tuin niet meer zo vaak hoeft te sproeien. Met name in de drogere periodes is dit een groot voordeel.