In en Out Living
Image default
Tuin en buitenleven

Het aanschaffen van een nieuwe tuintafel

Heb je zojuist besloten dat je een nieuwe tuintafel wil aanschaffen? Misschien wil je een ander model, ander materiaal of heeft je vorige tuintafel het begeven. Je kunt kiezen voor een hele nieuwe tuinset omdat je bijpassende stoelen wil of alleen een tafel kopen. Lees hier meer over het aanschaffen van een nieuwe tuintafel zodat je op de hoogte bent van alle noodzakelijke informatie.

Soort materiaal

Bij het kiezen van nieuwe tuinmeubelen dien je altijd rekening te houden met het materiaal. Dit is net iets belangrijker voor tuinsets dan bij meubelen die je binnenshuis plaatst. Ga je voor een natuurlijke look? Dan zal hout erg mooi staan, bij een houten tafel is het soms wel lastiger om te schuiven omdat hij wat zwaarder is. Als iemand je kan helpen is dit natuurlijk geen probleem. Als je ervoor kiest om hier stoelen bij te nemen kun je hier het beste kussens bij nemen, omdat alleen hout vaak niet zo lekker zit als je aan het eten bent. Een groot voordeel hiervan is wel dat je leuk kunt variëren met vrolijke kussens!

Model

Zodra je weet welk soort materiaal je wil kiezen bij de aanschaf van een tuintafel kun je kijken naar het model. Over het algemeen kun je kiezen tussen rond, ovaal en vierkant. Hier in zijn natuurlijk allerlei maten beschikbaar. Bij een kleinere ruimte ziet rond of ovaal er vaak beter uit omdat het de illusie geeft dat de ruimte groter lijkt dan dat hij daadwerkelijk is. Vierkante tafels kunnen in een kleine ruimte er uit zien alsof het is volgepropt! Heb je veel ruimte beschikbaar? Dan is een vierkante tafel wel een goede keuze. Mocht je in een kleinere tuin toch liever een vierkant model willen? Kies dan voor een kleinere maat.

Onderhoud

Bij het kiezen van het materiaal is het belangrijk om in gedachten te houden hoeveel onderhoud het meubel nodig heeft. Hout is erg mooi en geeft een natuurlijke look maar is wel een soort materiaal dat je moet bijhouden. Vooral bij slecht weer is het belangrijk dat hout goed is beschermd. Heb je geen zin om rekening te houden met onderhoud? Kies dan voor kunststof of aluminium, dit is namelijk makkelijker om schoon te maken en hoef je vrij weinig aan te doen. Dit kan zelfs in de winter buiten blijven staan.

Conclusie

Kies een soort materiaal dat past bij jouw smaak en wensen in onderhoud. Verder is het type model afhankelijk van hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en natuurlijk hoeveel mensen er mogen zitten!