In en Out Living
Image default
Tuin en buitenleven

De Glansmispel, een bijzondere struik

De Glansmispel is een struik of kleine boom die wordt gezien als kenmerk van het landschap in verschillende delen van de wereld. Het is een van de meest verfijnde struiken en is bekend om zijn weekhangende, loof en lange, rechthoekige takken. Het is een populaire keuze voor hagen en borders vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en het vermogen om privacy te bieden.

Deze struik is geworteld in het noordoosten van de Verenigde Staten, maar wordt ook geleverd in verschillende andere delen van de wereld, waaronder Europa en Noord-Afrika. De plant wordt gewild om zijn grote, afhangende, incisieve of kartonachtige takken die golven door de wind. De glansmispel wordt meestal in het midden of laat in de herfst door zijn koperachtige glans verdrijvende bladeren. Een speciaal kenmerk van deze planten zijn de donkergroene, langharige nieuwe bladeren die veel warmer worden onder het zonlicht. 

Eet de vrucht van deze bijzondere plant 

Glansmispel na de bloei een zeer smakelijke vrucht, die bekendstaat als de Glansmispel bessen, die hoog worden gewaardeerd door consumenten vanwege hun zoete smaak en voedingswaarde. Glansmispelbessen zijn rijk aan verschillende vitamines, mineralen, anti oxidanten en probiotica, waardoor ze een uitstekende keuze maken voor een gezond dieet. Bovendien hebben deze bessen veel mogelijkheden qua verwerking. We kunnen ze bijvoorbeeld koken en er een delicieuze jam of compote mee bereiden. 

Door zijn prachtige bloemen, glanzende bladeren en zoete, voedingsrijke vruchten heeft de Glansmispel een unieke plaats gekregen in menig tuin. Hoewel de plant een kieskeurig klimaat vereist om goed te groeien, biedt de struik een klassieke, exotische aankleding voor elke tuin.

https://www.inenoutliving.nl