In en Out Living
Image default
Tuin en buitenleven

Een zalige zomer met een steigerhouten hoekbank

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je tuin weer helemaal summerproof te maken. Wil jij deze zomer extra genieten van het buitenleven? Overweeg dan eens een steigerhouten hoekbank. In dit artikel lees je alles over wat je moet weten over dit trendy tuinmeubel.

De herkomst van steigerhout

Misschien vraag jij je af waar steigerhout eigenlijk vandaan komt. Steigerhout is afkomstig van vurenhouten planken die veel worden gebruikt in de bouw. Na verloop van tijd krijgen deze planken een robuuste en karakteristieke uitstraling door het gebruik en de weersomstandigheden. Hierdoor is steigerhout zeer duurzaam en past het perfect in een natuurlijke omgeving, zoals je tuin.

Sfeervolle toevoeging aan je tuin

Een steigerhouten hoekbank is niet alleen een comfortabele zitplek, maar ook een sfeervolle toevoeging aan je tuin. Door het gebruik van natuurlijke materialen creëer je een warme en gezellige sfeer, waarin je heerlijk kunt ontspannen. Een steigerhouten hoekbank is dan ook perfect voor lange zomeravonden, waarop je gezellig met vrienden en familie kunt borrelen of barbecueën.

Comfortabel zitten op een steigerhouten hoekbank

Een hoekbank van steigerhout biedt niet alleen sfeer, maar ook optimaal zitcomfort. De steigerhouten planken zijn namelijk gladgeschuurd, zodat je hier zonder problemen op kunt zitten. Bovendien zijn de zittingen en rugleuningen van de hoekbank zo ontworpen dat je hier heerlijk op kunt relaxen. Doordat de hoekbank op maat gemaakt kan worden, past deze perfect in jouw tuin en biedt deze voldoende zitplek voor jou en je gasten. Met wat extra kleurrijke kussen wordt de hoekbank helemaal een comfortabele eyecatcher.

Makkelijk in onderhoud

Een groot voordeel van een steigerhouten hoekbank is het gemak in onderhoud. De bank heeft namelijk weinig onderhoud nodig en kan zonder problemen het hele jaar door buiten blijven staan. Wel is het belangrijk om de hoekbank af en toe schoon te maken en eventueel te behandelen met een speciale olie om deze in goede conditie te houden. Zo kun je nog jarenlang genieten van je steigerhouten hoekbank.

De perfecte toevoeging aan je tuin

Een steigerhouten hoekbank is de perfecte toevoeging aan je tuin. Door het gebruik van natuurlijke materialen creëer je een warme en gezellige sfeer, waarin je heerlijk kunt ontspannen. Bovendien biedt de hoekbank optimaal zitcomfort en is deze gemakkelijk in onderhoud. Een investering in een steigerhouten hoekbank is dan ook een investering in jarenlang buitenplezier. Bovendien is een steigerhouten hoekbank niet alleen geschikt voor in je eigen tuin, maar ook voor op het terras van een café of restaurant. Door de warme en natuurlijke uitstraling past de hoekbank perfect in een buitensfeer. Hierdoor kunnen gasten extra genieten van hun drankje of maaltijd.

Maatwerk steigerhouten hoekbank

Een steigerhouten hoekbank wordt vaak op maat gemaakt, zodat deze perfect past in jouw tuin of op jouw terras. Hierdoor kun je zelf bepalen hoe groot de hoekbank moet zijn en hoeveel zitplekken deze moet bieden. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende afwerkingen, kleuren en stijlen. Hierdoor kun je de hoekbank helemaal naar eigen smaak en wens samenstellen.

Duurzaamheid van steigerhout

Steigerhout is niet alleen duurzaam in het gebruik, maar ook duurzaam in de productie. Steigerhout wordt namelijk gemaakt van vurenhout, wat een snelgroeiende naaldboom is. Hierdoor is de productie van steigerhout relatief duurzaam en milieuvriendelijk. Daarnaast is steigerhout zeer sterk en gaat het lang mee. Zo kun je jarenlang genieten van je steigerhouten hoekbank, zonder dat deze snel verslijt of kapot gaat.