In en Out Living
Image default
Woningen

Waarom zou je een dakraam kopen?

Overweeg om een ​​lichtstraat plat dak in uw woning te installeren als u extra licht wilt. Dakramen werken natuurlijk het beste in gebieden die zich direct onder het dak bevinden, terwijl zonnebuizen het mogelijk maken om dakramen te installeren in kamers onder zolders. Inzicht in de voordelen, nadelen en verschillende soorten lichtstraten kan u helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Vergroot de hoeveelheid natuurlijk licht in de ruimte door een dakraam toe te voegen aan het dak. Dit extra natuurlijke licht is vooral gunstig in ruimtes zonder andere ramen of in kamers met ramen die zich dicht bij andere gebouwen bevinden die een deel van het natuurlijke licht belemmeren dat anders het huis zou binnenkomen. Depressie kan bijvoorbeeld worden voorkomen door blootstelling aan natuurlijk licht.

 

Wat kan een dakraam voor u doen?

Om het risico op verblinding door de zon te verminderen, installeert u zorgvuldig dakramen en selecteert u het juiste type. Door deze schittering kan een ruimte extreem helder of verwarmd aanvoelen, waardoor het gebruik van de ruimte wordt beperkt en dingen vervagen. Om het gevaar van verblinding te verminderen, voegt u een lichtfilter of schaduw toe aan het dakraam. Gewone verlichting kan niet altijd alle hoeken van een ruimte bereiken, waardoor het minder aantrekkelijk wordt. Een goed geplaatst dakraam zorgt voor licht in alle hoeken van de ruimte, waardoor het groter lijkt. Het dakraam biedt ook de mogelijkheid om buiten naar binnen te halen en de schijnbare grootte van de kamer te vergroten.

 

De efficiëntie van een dakraam

Als u de juiste lichtkoepel kiest, bespaart u mogelijk geld op verwarming en koeling. Dakramen hebben een slechte reputatie vanwege het lekken van energie, maar dit komt vaker voor bij goedkope of slecht gemonteerde typen. Dakramen met verbeterde energie-efficiëntie zijn nu verkrijgbaar bij fabrikanten. Op warme dagen kunnen dakramen die opengaan de circulatie verbeteren en de warmte verminderen. Afhankelijk van waar je het licht in de ruimte wilt hebben, bepaal je zelf de vorm van het dakraam. Lichtstraten met uitlopende zijkanten verdelen het licht gelijkmatiger, terwijl lichtstraten met rechte zijkanten het licht in een rechte lijn richten. Dakraam plat dak kan het beste worden gecombineerd met een schuifwand van glas, afgezien van de esthetiek, het helpt u uw energiebesparingen te maximaliseren, omdat het ook licht door uw huis laat gaan. In warmere klimaten kan het licht van dakramen een kamer opwarmen als ze geen beschermende coating hebben of niet open zijn. Gebruik een dakraam dat kan ventileren of openen om de frisse lucht te verbeteren en de warmte in de kamer met het dakraam te verminderen. Sommige dakramen worden handmatig bediend, andere zijn gemotoriseerd.