In en Out Living
Image default
Auto's en Motoren

Goedkoop je auto verzekeren? Dat kan met deze tips!

Goedkoop je auto verzekeren, het is ongetwijfeld iets wat iedereen wel graag gerealiseerd wil zien worden. In de praktijk blijkt dit echter lang niet altijd even eenvoudig te zijn. Je moet er namelijk rekening mee houden dat je bij het afsluiten van een autoverzekering niet alleen maar stil zal willen blijven staan bij de kosten die ervoor moeten worden betaald. Wat namelijk bovendien ook te denken van de polisvoorwaarden waar je al dan niet op kan rekenen? Ondanks het feit dat je niet te veel wil betalen voor het verzekeren van je auto is het uiteraard wel zo dat je graag zal willen kunnen rekenen op precies die dekkingen waar je behoeften aan hebt. In ieder geval, besparen op de kostprijs van je autoverzekering is zonder probleem mogelijk met de onderstaande tips.

Welke verzekering moet je wettelijk verplicht afsluiten?

De autoverzekering is in Nederland en in de rest van Europa terug te vinden op de lijst met wettelijk verplichte verzekeringen. Dit geldt enkel en alleen voor de WA-verzekering. Dit is de minimale dekking die je voor jouw auto kan afsluiten. Wanneer je de keuze maakt om deze verzekering af te sluiten ben je dus wettelijk gezien perfect in orde en dat tegen een zeer scherp prijskaartje. Ga je kiezen voor één van de andere autoverzekeringen op de markt? Dan zal je kunnen vaststellen dat de WA-polis daar altijd deel van zal uitmaken. 

Goedkoop je auto verzekeren betekent dus kiezen voor de WA-verzekering?

Bovenstaande informatie zal voor veel mensen meteen klaarheid scheppen in de situatie. Velen zijn er dan ook van overtuigd dat de WA-verzekering voor hen de beste keuze is. Goedkoop je auto verzekeren is op deze manier uiteraard perfect mogelijk. Dit gezegd hebbende dient er wel rekening mee te worden gehouden dat op deze manier je auto verzekeren slechts een beperkte dekking biedt tegen schade. Concreet is het zo dat je op deze manier enkel en alleen bent verzekerd voor de schade die je aanbrengt ten opzichte van derden. In het bijzonder wanneer je een nieuwe, dure auto hebt aangekocht spreekt het voor zich dat dit onvoldoende zal zijn. 

Welke andere autoverzekeringen bestaan er nog?

Zoals de informatie hierboven aangeeft is goedkoop je auto verzekeren door middel van de WA-verzekering zeker een mogelijkheid, maar lang niet altijd even interessant. Het wordt dan ook in de praktijk sterk aangeraden om eerst even de polisvoorwaarden van alle verschillende soorten autoverzekeringen onderling te vergelijken. Op deze manier zal je kunnen vaststellen welke verzekering voor jou de beste keuze zal zijn. In ieder geval, buiten de WA-verzekering is het zo dat je er ook voor kan kiezen om één van de onderstaande opties af te sluiten:

De beperkt cascoverzekering is een autoverzekering die het midden houdt tussen enerzijds de WA-verzekering en anderzijds de allrisk verzekering. Voor de beperkt casco variant geldt dat ze een dekking biedt tegen onder meer schade veroorzaakt door een brand of loslopend wild en als gevolg van een diefstal. Bovendien is het eveneens zo dat glasschade ook wordt gedekt. Het kan hierbij gaan om een barst in de voorruit, maar ook om bijvoorbeeld een sterretje. Op deze manier goedkoop je auto verzekeren is nog steeds zonder probleem mogelijk. 

Een optimale verzekering met de all risk polis 

Goedkoop je auto verzekeren wordt een stukje minder eenvoudig wanneer je ervoor gaat kiezen om de all risk polis af te sluiten. Toch kan dit voor heel wat mensen de beste keuze zijn. Wanneer je de auto veelvuldig gaat gebruiken en / of wanneer je bijvoorbeeld hebt gekozen voor het kopen van een echt dure auto zal je kunnen vaststellen dat je graag zal willen kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke bescherming. Deze kan eigenlijk alleen maar worden geboden door middel van de volledige cascoverzekering of de allriskverzekering. In dit geval is ook de schade die je zelf veroorzaakt aan je auto namelijk gedekt. Het spreekt voor zich dat dit zeker interessant kan zijn. 

Goedkoop je auto verzekeren? Hou rekening met deze tips!

Wil je graag altijd goedkoop je auto verzekeren? Dit ook wanneer je behoeften hebt aan bijvoorbeeld de dekkingen die worden aangeboden door de standaard vrij dure allriskverzekering? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat je best bij een aantal factoren stil kan blijven staan. Voor veel mensen is het niet duidelijk welke factoren dit precies zijn met als gevolg dat ze stelselmatig tegen te hoge premies aanlopen. Dat kan gelukkig anders. Wil jij ook graag gegarandeerd over de mogelijkheid beschikken om een voordelige verzekering af te kunnen sluiten voor je auto? Dan kunnen de onderstaande bespaartips daar zonder ook maar de geringste twijfel voor zorgen.

1.) Kijk verder dan je standaard verzekeraar 

Goedkoop je auto verzekeren kan in de praktijk helaas betekenen dat je genoodzaakt zal zijn om een beroep te doen op de diensten van een andere verzekeraar dan degene waar je standaard een beroep op doet. Het is helaas hier dat veel mensen de plank in de praktijk misslaan. Zij maken doorgaans blind de keuze om gewoon een beroep te doen op hun vertrouwde verzekeraar terwijl die mogelijks helemaal niet zo’n lage kosten aanrekent. Het uitvoeren van een objectieve vergelijking kan er in de praktijk voor zorgen dat je sowieso kan rekenen op een lekker scherpe premie. 

2.) Vermijd overbodige dekkingen voor je autoverzekering

Goedkoop je auto verzekeren is ook een kwestie van de extra dekkingen zoveel mogelijk te beperken. Dit echter uiteraard zonder dat je mogelijks essentiële dekkingen gaat schrappen. Voor heel wat mensen geldt echter dat ze hun verzekeringspolis zeer uitgebreid maken terwijl ze een groot deel van de dekkingen helaas nooit zullen aanspreken. Dat is iets wat je wel moet vermijden. Anders maak je jouw autoverzekering eigenlijk nodeloos duur. 

3.) Sta ook even stil bij het eigen risico bij je autoverzekering

Tot slot zal je bij goedkoop je auto verzekeren ook altijd stil moeten blijven staan bij het eigen risico waarvan sprake is bij je verzekering. Voor nagenoeg alle autoverzekeringen op de markt geldt dat er sprake is van een eigen risico dat in de praktijk best een aanzienlijke impact kan hebben op de uiteindelijke kostprijs van de verzekering. Wil je er met zekerheid voor kunnen zorgen dat de periodieke premie van je autoverzekering tot een minimum kan worden beperkt? Dan zal je kunnen vaststellen dat het verhogen van het eigen risico in veel gevallen aan te raden kan zijn.

 

Bezoek onze website om een vergelijking te starten.