In en Out Living
Image default
Auto's en Motoren

Welke brommerverzekering is voor jou de beste keuze?

Voor zowat elke verzekering die op de markt is terug te vinden geldt dat je als verzekeringnemer over de mogelijkheid beschikt om ze af te sluiten in verschillende vormen. De brommerverzekeringvormt daar absoluut geen uitzondering op, integendeel. Net zoals ook bij andere gemotoriseerde voertuigen het geval is geldt ook voor deze verzekering dat ze verplicht dient te worden afgesloten. Dat geldt althans voor de zogenaamde WA-verzekering. In ieder geval, ben jij van plan om jouw brommer te laten verzekeren en wil je graag kunnen achterhalen over welke opties je daarvoor beschikt? Dan zal de informatie die je hieronder aantreft je daar alles over kunnen vertellen.

Wanneer kies je voor de WA brommerverzekering?

Het eerste type brommerverzekering waar je voor kan kiezen als potentiële verzekeringnemer is de zogenaamde WA-verzekering. Voor deze verzekering geldt dat ze door de Nederlandse overheid verplicht is opgelegd aan iedereen die ervoor wil kiezen om een bromfiets in het Nederlandse verkeer te brengen. Deze verzekering heeft eigenlijk één groot voordeel en één groot nadeel.

Het belangrijkste voordeel waar je op kan rekenen heeft te maken met het feit dat deze brommerverzekering zeer voordelig kan worden afgesloten. Voor heel veel mensen is het zo dat ze tot hun laatste spaargeld hebben moeten aanwenden om een brommer aan te kunnen kopen. Dit heeft dan in de praktijk uiteraard als gevolg dat men niet meer over veel financiële middelen beschikt om ook nog eens een verzekering te kunnen betalen. De WA-verzekering voor brommers is in dat geval voor jouw situatie meer dan waarschijnlijk de meest aangewezen keuze.

Enkel en alleen een dekking voor schade aan derden

Je zou kunnen denken dat de lage premie die van toepassing is bij de WA brommerverzekering er in de praktijk voor zorgt dat het merendeel van de mensen ervoor kiezen om deze verzekering af te sluiten. Dat is niet helemaal juist. De reden hierachter is het feit dat deze verzekering uitsluitend een tussenkomst voorziet in schade die wordt aangericht aan derden. Met andere woorden, wanneer jouw eigen brommer schade ondervindt zal deze niet worden gedekt door de verzekeraar. Voor mensen die niet vaak met de brommer rijden is dit niet zo’n groot probleem. Wanneer jij echter dagelijks gebruik maakt van je brommer is dat uiteraard wel even een ander verhaal.

Wanneer kiezen voor de WA+ beperkt casco brommerverzekering?

Hoe laag de verzekeringspremie van de WA-verzekering voor brommers dus met andere woorden ook mag zijn gelegen, je zal er in de praktijk doorgaans altijd rekening mee willen houden dat de beperkte dekkingen er mogelijks voor zorgen dat deze voor jou helemaal niet interessant is. In dat geval zou je er zomaar goed aan kunnen doen om het afsluiten van de WA+ beperkt cascoverzekering voor brommers te overwegen. Het gaat hierbij om een verzekering welke boven op de WA-dekking nog een aantal andere potentieel interessante dekkingen voorziet. Denk hierbij concreet aan:

  • Een dekking voor schade als gevolg van een brand of explosie;
  • Een dekking voor financiële schade geleden door een diefstal van het voertuig;

Eigenlijk slaagt deze verzekering er in de praktijk in om het beste van twee werelden te realiseren. Om te beginnen zal je namelijk kunnen vaststellen dat je kan rekenen op een aantal zeer mooie dekkingen voor zelf geleden schade. Daarnaast zal echter eveneens duidelijk worden dat de premie die je moet betalen voor deze verzekering nog steeds lekker binnen de perken kan worden gehouden. In ieder geval valt ze merkelijk lager uit in vergelijking met de allriskverzekering.

Welke mensen hebben de meeste baat bij de allriskverzekering?

De meest complete brommerverzekering welke op de markt is terug te vinden is de zogenaamde allriskverzekering. Er zijn best een groot aantal mensen die ervoor kiezen om deze verzekering af te sluiten voor hun brommer. Dat is het gevolg van het feit dat ze daarbij kunnen rekenen op alle dekkingen die we al hebben aangehaald bij de beknopte verzekeringen. Echter worden ze wel nog aangevuld met een extra dekking voor schade die je zelf hebt veroorzaakt met en aan je brommer. In het bijzonder voor mensen die de keuze hebben gemaakt om bijvoorbeeld een zeer dure brommer te kopen geldt dat ze bij voorkeur zullen willen kiezen voor deze verzekering.

De allrisk brommerverzekering is ook een interessante verzekering voor mensen die elke dag opnieuw veelvuldig gebruik maken van hun brommer. Het spreekt immers voor zich dat lang niet iedereen een brommer koopt voor recreatief gebruik, integendeel. Ontzettend veel mensen maken de keuze om deze te kopen om er bijvoorbeeld dagelijks mee naar het werk te rijden. In ieder geval, heb jij een zeer dure brommer of ga je ze echt bijna dagelijks gebruiken? Dan spreekt het voor zich dat de optimale dekkingen van de allriskverzekering geen overbodige luxe zullen zijn.

 

Alpina Financieel Zeker | Onbezorgd wonen, ondernemen én leven

 

Hoe kan je rekenen op een echt goedkope brommerverzekering?

Bij het afsluiten van een brommerverzekering is het voor veel mensen vooral van belang om er op te kunnen rekenen dat de kosten die daaraan verbonden zijn zo laag mogelijk kunnen worden gehouden. Wanneer dat eveneens geldt voor jou zal het zeker interessant blijken te zijn om aandacht te besteden aan de verschillende bespaartips die we hieronder voor jou hebben verzameld. Wat deze bespaartips betreft kan je dan ook concreet rekenen op de volgende:

  • Voer altijd een vergelijking uit voor je brommerverzekering;
  • Besteed steeds de nodige aandacht aan het eigen risico;
  • Wees je bewust van de dekkingen waar je echt behoefte aan hebt;
  • Voer regelmatig opnieuw een nieuwe vergelijking uit;

In het bijzonder voor mensen die elke dag opnieuw gebruikmaken van hun brommer geldt dat het van zeer groot belang is dat deze kunnen rekenen op zo optimaal mogelijke dekkingen tegen vooral zo laag mogelijke kosten. Dat is een combinatie waarvan veel mensen vrezen dat ze eigenlijk nauwelijks te realiseren valt. Gelukkig is dat in de praktijk zeker niet juist, integendeel. Door een simpele (maar objectieve!) vergelijking uit te voeren kan je de premie bijvoorbeeld al aardig drukken. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat ook het eigen risico je kan helpen om zomaar toe te werken naar een sterk lager gelegen premie.