In en Out Living
Image default
Woningen

Het gebruik van een elektrische haard en zijn functionaliteiten

Tegenwoordig wordt er veel gekozen voor elektrische haarden om de kamer in huis te verwarmen. Er zijn verschillende redenen die u kunt overwegen bij het gebruik van elektrische haarden. In principe functioneert de open haard als een verwarming voor de kamertemperatuur. In de winter, wanneer het weer extreem is, wordt de open haard aangestoken zodat u het warm kunt houden in huis. Tot op heden wordt het gebruik van open haarden nog steeds door veel mensen gekozen. Er zijn nu echter veel verschillende soorten open haarden. Vroeger moest je, als je een open haard ging aansteken, eerst brandhout klaarmaken. Maar nu, met de geraffineerdheid van de technologie, wordt alles gemakkelijker gemaakt, maar dat neemt de oorspronkelijke voordelen niet weg. Met één knop kunt u de elektrische haard gemakkelijk aanzetten, en de warmte zal onmiddellijk elke hoek van uw kamer vullen. Naast het verwarmen van de kamer, kan een elektrische haard ook dienen als een uniek en interessant decoratief item met een display en vlam die er echt uitzien, waardoor het een speciale attractie wordt voor iedereen die het ziet.

Elektrische haarden die geschikt zijn voor alle soorten woningen

Als u momenteel in een appartement woont, is het maken van een conventionele open haard onmogelijk. U zult zich dan moeten verdiepen in de andere soorten haarden, zoals sfeerhaarden, sfeerhaarden elektrisch, etc. Met een bouwstructuur zoals een appartement, is het niet mogelijk om een vuur te openen zoals een open haard. Qua functie heeft een elektrische haard dezelfde functie, namelijk als een bron van warmte. Echter, door gebruik te maken van geavanceerde technologie, hebben elektrische haarden verschillende voordelen die houtgestookte haarden niet kunnen bieden. Elektrische haarden gebruiken elektriciteit om een warme temperatuur in de kamer te creëren. Er is geen verbranding, dus er wordt geen stoom of rook geproduceerd, behalve de warmte. Dat betekent dat u geen schoorsteen hoeft te bouwen, want elektrische haarden zijn volledig rookvrij. In uw appartement is het immers onmogelijk om een schoorsteen te bouwen. Elektrische haarden kunnen alleen worden aangezet met behulp van een elektrische stekker, waardoor ze veilig genoeg zijn om in welke kamer dan ook gemonteerd te worden. 

Stappen waarmee u rekening dient te houden bij de installatie van een elektrische haard

Wanneer u een elektrische haard gaat installeren, vooral een haard die aan de muur wordt gemonteerd, moet u rekening houden met het gewicht van de haard en de sterkte van uw muurconstructie. De haard moet op een betonnen muur worden gemonteerd om hem sterker en veiliger te maken. Als het muuroppervlak sterk blijkt te zijn, maakt u deuvels met een optimale diameter van 6 mm en een lengte van 6 cm. Zet de haard vervolgens vast met bouten en schroeven, zodat hij perfect op uw muur past. Zorg er ook voor dat de haard wordt gemonteerd op een muur in de buurt van een stopcontact.