In en Out Living
Image default
Beauty en verzorging

WAT DOET SQUALANE VOOR UW HUID?

Squalaan is een natuurlijke koolwaterstof die ons lichaam in kleine hoeveelheden aanmaakt. Het is ook veel gebruikt in Koreaanse skincare helpt de huid er gezond en gehydrateerd uit te zien door transepidermaal waterverlies tegen te gaan, terwijl het ontstekingen vermindert en helpt infecties te bestrijden. Maar naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam minder squalaan en zien we een afname van de celvernieuwing en de stevigheid van de huid. Daarom is het zo belangrijk om producten te gebruiken met squalaan erin – om je lichaamsvoorraad aan te vullen en je huid er op zijn best te laten uitzien.

Squalaan is een krachtige antioxidant en vult de huid aan. Het wordt gemaakt van suikerriet en is een belangrijk ingrediënt voor een gezond uitziende en stralende huid. Je hebt waarschijnlijk wel eens van squaleen gehoord, en je afgevraagd of er een verschil is tussen de twee. Squalaan is de verzadigde en gestabiliseerde (niet-reactieve) versie van squaleen. Omdat ze neven zijn, hebben ze veel overeenkomsten, maar het grote verschil is dat squaleen uiterst stabiel en niet-reactief is. Het heeft geen dubbele bindingen, waardoor het veel beter bestand is tegen oxidatie dan squaleen. Daarom wordt het sneller in de huid opgenomen zonder vettig laagje. Squaleen wordt in veel producten gebruikt als draagolie om voedingsstoffen en essentiële oliën rechtstreeks op de huid aan te brengen. Squaleen heeft echter niet dezelfde hydraterende voordelen als squaleen, want als squaleen eenmaal door de huid is opgenomen, kan de huid trekkerig of droog aanvoelen omdat het gevoelig is voor oxidatie.

Van squalaan is wetenschappelijk bewezen dat het de natuurlijke staat van uw huid behoudt door de hydratatie op peil te houden en het lipidegehalte van de huid weer in balans te brengen, wat resulteert in een zachter en gladder gevoel. Aangezien onze natuurlijke niveaus van squalaan afnemen met de leeftijd, helpt squalaan supplementatie onze huid er jeugdiger en levendiger uit te zien. Het heeft ook anti-aging voordelen die fijne lijntjes en rimpels verminderen, evenals andere schade door omgevingsfactoren zoals zonnevlekken.

Squalaan is een hydraterende moisturizer gebruikt in korean skincare en gemaakt van squaleen, een natuurlijk voorkomende olie in de huid. Het is een geweldige optie voor mensen met een droge en gevoelige huid, het is licht van gewicht en plakt niet. Omdat het zo lijkt op squaleen, een natuurlijk geproduceerde olie, werkt het samen met de natuurlijke beschermende barrière van uw huid en beschermt het tegen schadelijke, externe irriterende stoffen. Squalaan maakt je huid soepel, gehydrateerd en laat haar stralen – waardoor verkeerd aangebrachte foundation of poeder minder opvalt en jukbeenderen meer gedefinieerd lijken. Gebruik Squalaan Olie ’s morgens en ’s avonds om uw huid te verfrissen en te vernieuwen.

https://kocosmo.nl/