In en Out Living
Image default
Vakantie

Bijzondere bezienswaardigheden: Beeldentuin van Gees en Kamp Westerbork

Ben je iemand die graag dingen gaat bekijken? Die er een dagje op uit is om dingen te gaan bewonderen? In Gees en Hooghalen zijn er twee bijzondere en mooie plaatsen om te bezoeken. Zo heb je de Beeldentuin van Gees in Gees en Kamp Westerbork in Hooghalen. Het zijn twee verschillende bezienswaardigheden, maar op hun eigen manier heel erg bijzonder. Zo zijn in de Beeldentuin de natuur en beelden om hen heen heel bijzonder. In kamp Westerbork is de ervaring en de gebeurtenis die erachter zit heel bijzonder. Ook hoort dit bij de geschiedenis van Nederland. Het is dus ook een educatief uitje. Echter moet je niet verwachten dat je daar met een glimlach weg gaat. Ben je benieuwd wat er allemaal te zien is bij Beeldentuin van Gees en Kamp Westerbork? En wat het zo bijzonder maakt? Lees dan verder. 

De Beeldentuin van Gees

De Beeldentuin van Gees is nummer 1 bezienswaardigheid is Gees. Het heeft een prachtige tuin waarin beelden naar voren komen. In de Beeldentuin kun je veel verschillende beelden zien, die van verschillende materialen en kleuren zijn gemaakt. Bovendien zijn de beelden ook heel erg divers. Zo heb je witte stenen beelden van vrouwen en daarnaast een hele gekleurde teckel. Een uitje zoals dit is echt aan te raden in de zomer. In de zomer zijn in de Beeldentuin van Gees ook mooie insecten te vinden. Bovendien geeft het weer in de zomer de Beeldentuin van Gees mooi weer. 

 

Daarnaast is het zo dat de Beeldentuin van Gees buiten is. Wanneer je een beeld wilt schetsen van hoe de Beeldentuin van Gees oogt, denk dat maar aan een heel groot park met allemaal verschillende beelden erin. De verschillende ervaring van mensen die in de Beeldentuin van Gees zijn geweest zijn overweldigend, mooi, rustgevend en prachtig. Als je iemand bent die van kunst houdt en het liefst buiten rondloopt, dan is de Beeldentuin van Gees iets voor je.

Het oude eindstation van Nederland

Wie kent de plaats niet? Kamp Westerbork. Het doorgangskamp waar vanuit veel mensen zijn gedeporteerd en later in de Tweede Wereldoorlog zijn gedood. Momenteel is Kamp Westerbork een herinneringscentrum waar je meer te weten kunt komen over wat er in de geschiedenis is gebeurd. Er worden zo nu en dan tentoonstellingen of activiteiten georganiseerd. 

 

Op een aantal kilometers afstand ligt het voormalige kampterrein. Doordat er weinig van over is gebleven, zijn er een aantal restauraties geweest, zodat je nog een beeld kunt vormen van hoe het terrein er in die tijd uitzag. Ook is hier het Nationaal Monument Westerbork te vinden. Om de nare gebeurtenis te herdenken, alle mensen die onterecht zijn gestorven, liggen er in kamp Westerbork 102.000 stenen. De gedachte die erachter ligt is dat je kunt zien hoeveel mensen er zijn vermoord. Daarnaast zijn de stenen willekeurig in de hoogte gestraat. Naast de 102.000 stenen is er ook een verzetsmonument geplaatst. Om diegene te herdenken die hebben geholpen om mensen onder te laten duiken.