In en Out Living
Image default
Vakantie

Glamping in Frankrijk: Een Luxueuze Omhelzing van de Natuur

Frankrijk, met zijn glooiende heuvels, levendige lavendelvelden en pittoreske dorpjes, heeft altijd al de fantasie van de reiziger gevangen. Maar wat als je de schoonheid van dit land zou kunnen ervaren met alle comfort van thuis? Maak kennis met ‘glamping’, ofwel glamorous camping, een luxe vorm van kamperen die de charmes van de traditionele camping combineert met modern comfort.

Wat is glamping?

Glamping is het perfecte huwelijk tussen het genieten van de buitenlucht en het comfort van een vijfsterrenhotel. In plaats van te slapen in een eenvoudige tent en te koken op een kampvuur, biedt glamping hoogwaardige voorzieningen zoals comfortabele bedden, een eigen badkamer en soms zelfs een privé-hot tub of zwembad.

Waarom Frankrijk?

Hoewel glamping een wereldwijde trend is, biedt Frankrijk een bijzonder unieke ervaring. Dankzij de gevarieerde landschappen, van de majestueuze Alpen tot de zonnige kust van de Côte d’Azur, is er voor elk wat wils.

  1. Vineyard Glamping: Stel je voor dat je wakker wordt tussen de wijnranken in Bordeaux of de Champagne-streek, met een privé-wijnproeverij bij zonsondergang.

  2. Kustlijn Glamping: Geniet van het geluid van de golven op de achtergrond terwijl je je ontspant in je luxe tent of hut aan de Franse Rivièra.

  3. Landelijk Glamping: Ontsnap aan de drukte en ga op in het rustieke Franse platteland, misschien in de Dordogne of in de Provence.

De Glamping Accommodaties

In Frankrijk variëren de glamping accommodaties van traditionele yurts en safaritenten tot boomhutten en zelfs drijvende hutten. Sommige van deze accommodaties zijn uitgerust met luxe voorzieningen zoals verwarmde vloeren, volledig uitgeruste keukens, en bubbelbaden.

Voordelen van Glamping in Frankrijk

  • Duurzaamheid: Veel glamping locaties in Frankrijk leggen de nadruk op eco-vriendelijkheid, van zonne-energie tot biologische boerderijen ter plaatse.

  • Ervaring: In plaats van een standaard hotel, krijg je een unieke ervaring die de lokale cultuur en natuur verbindt.

  • Gemak: Je hoeft niet je eigen kampeerspullen mee te nemen of je zorgen te maken over het opzetten van een tent.

Glamping in Frankrijk biedt reizigers de kans om de natuurlijke schoonheid van het land te ervaren zonder in te boeten aan comfort. Of je nu de zonsondergang vanuit een boomhut in de Loire-vallei bekijkt of luistert naar het kabbelende water vanuit een drijvende hut in de Camargue, glamping is een herinnering die je voor altijd zal koesteren.

https://www.glampings.com/