In en Out Living
Image default
Vakantie

Campings Toscane: dat is goddelijk kamperen

Toscane is een Italiaanse regio in Midden-Italië. Net erboven ligt het drukke rivierdal van de Po. Zodra je echter de Toscaanse heuvels in klimt, wordt het rustig en komt de pure natuur je tegemoet. Toch was het hier ooit ook een drukte van belang. De Etrusken hielden zich er op, de Romeinen ook en later zou de Italiaanse renaissance hier ontstaan. Daarvan getuigen schitterende steden zoals Florence, Pisa en Siena. Het groothertogdom van Toscane zou in de vaart der volkeren oprukken onder de bezielende leiding van De Medici’s. Met zo’n 120 natuurreservaten en een mooie kustlijn is Toscane verzekerd van veel gasten die vaak kamperen op campings Toscane.

Toscane aan zee

Een strandvakantie met een camping combineren kan heel goed in Toscane. Er wacht bijna 330 km aan kustlijn tussen Marina di Carrara en de zuidelijke provincie Lazio. Voor de kust liggen ook fraaie eilanden waarvan Elba de grootste en meest bekende is. Een belangrijke badplaats is Versilia met riant strand achter een pijnbomenbos. Ook rond Livorno is het heerlijk zwemmen. Bijvoorbeeld in zee bij Vada met haar witte stranden. De mooiste zee natuur vind je in het natuurgebied van Maremma. De campings aan de kust hebben vaak een groot animatieprogramma. Of je nu in een safaritent, op een glamping of in een stacaravan verblijft, je bent zo op het strand. Veel campings hebben leuke recreatiegebieden met bijvoorbeeld midgetgolfbanen, outdoor pizzeria’s en bubbelbaden.

Campings Toscane – Klein maar fijn

Wellicht wil je Toscane verkennen vanaf een kleine camping of een kampeerbestek op een boerenerf. En vanaf zo’n rustgevend plekje zo nu en dan een excursie maken. Natuurlijk staat Florence op nummer een, alleen al om het Uffizi museum en de Duomo, een kathedraal die je gewoon gezien moet hebben. Ook het iets kleinere Siena is een mooi excursiedoel. Ook deze stad biedt renaissance maar de late middeleeuwen zijn er ook bewaard gebleven. Een hoogtepunt daarvan is het schelpvormige Piazza del Campo.

Stoere steden en landelijk leven

Pisa (van de scheve toren), Chianti (van de lekkere wijn) en kerkenstad Lucca zijn ook geliefde dagjes-uit. En weer terug wacht je dan de onbekommerde relaxtheid van je minicamping. Waar je overigens maxi van kunt genieten: je koopt er lokale lekkernijen, slaapt er in een yurt of een boomhut. Of in een tent die van alles is voorzien. De eigenaren van kleine campings hebben soms ook een verrassend aanbod van activiteiten. Zoals naar truffels zoeken. Paardrijtochten of kooklessen.

Favoriete streken voor campings Toscane

Het idyllische landschap en het renaissance erfgoed, de uitstekende wijnen en het relaxte leven maken van Toscane een van de populairste streken om te kamperen. Bij veel campings Toscane zijn kant en klare tenten opgezet, met comfortabele bedden, een kitchenette en eigen wc. Vooral de safaritenten worden snel geboekt. Kampeerders hebben voorkeur voor de streek rond Lucca die naar Toscaanse begrippen vrij vlak is. Ook worden de haringen graag in het Chiantigebied de grond in geprikt. Een derde favoriet is de streek Val d’Orcia. En natuurlijk de kust. Veel campinggasten kiezen dan voor een plekje rond Viareggio. Hier tref je zalige stranden aan. Ga snel naar 27vakantiedagen.nl en ontdek wat er mogelijk is!