In en Out Living
Image default
Tuin en buitenleven

Koikarpers voeren

Het houden van Koikarpers heeft vele jaren geleden in Nederland zijn intrede gedaan. Deze van origine uit Japan afkomstige siervissen zijn uitermate populair om buiten te houden in een speciaal aangelegde vijver.

Koikarpers? Veelvraten wanneer het om waterplanten gaat! 

Koikarpers (eigenlijk is het woord dubbelop, aangezien Koi het Japanse woord is voor karper), zijn dol op waterplanten en kunnen er geen genoeg van krijgen. Wil je daarom toch waterplanten aanleggen, kies dan voor een waterplant als krabbenscheer. Deze zeer snel groeiende waterplant groeit in principe harder dan de koikarper kan eten! Om de koivijver netjes te houden kun je kiezen voor een plantenfilter in de vijver. Plaats deze bij voorkeur waar de koikarper niet bij kan!

Koikarpers houden in principe de vijver al netjes door hun tomeloze vraatzucht. Los hiervan koop je natuurlijk als eigenaar van de vissen speciaal Koikarpervoer voor hen. 

Koikarpers voeren

Je kunt koikarpers tam krijgen door ze telkens rond hetzelfde tijdstip en op dezelfde plek langs de vijver met de hand of een flesje koi korrels te voeren. Gooi dan niet in een keer de hoeveelheid korrels in het water, maar telkens enkele korrels. Binnen enkele dagen kunnen ze op deze wijze al steeds tammer raken (mocht je dit willen uiteraard).

Op een gegeven moment zul je merken dat wanneer je op dezelfde plek bij de vijver gaat zitten, de koikarpers vanzelf naar je toekomen. Net als andere dieren dit doen eigenlijk! Op deze wijze kunnen koikarpers zelfs aan je vingers sabbelen wanneer je deze net boven de waterspiegel houdt. 

Succes verzekerd!

 

 

https://www.topkoistore.nl/