In en Out Living
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat heb je nodig als je gaat kamperen in de natuur?

Wil jij even terug naar de basis en helemaal een zijn met de natuur, terwijl je elke ochtend kunt genieten van het gekwetter van vogels en het voortkabbelen van een beekje in de buurt? Dan kun je gaan wildkamperen, waarbij je ver van de bewoonde wereld midden in de natuur verblijft. Om deze trip naar de middle-of-nowhere goed te laten verlopen, zijn er een aantal essentiële spullen die je moet inpakken, zoals compacte slaapmatten, genoeg water en het juiste kookgerei. Wat heb je nog meer nodig als je gaat kamperen in de natuur?

Benodigdheden voor een kampeertrip in de natuur

Voor wildkamperen is het belangrijk om een aantal spullen mee te nemen, waardoor je tijdens je reis lekker kunt slapen en koken en goed gehydrateerd blijft. De volgende vijf zaken zijn musthaves voor jouw kampeervakantie in de wildernis.

1. Een compacte tent

Allereerst creëer je een veilige, stevige slaapplaats met een goede tent, waarvoor je het beste een compact en makkelijk opzetbaar model kunt inpakken. Hierdoor kun je gemakkelijk van kampeerplek verplaatsen en het neemt weinig ruimte in.

2. Stevige slaapmatten

Slaapmatten zijn net zo belangrijk als slaapzakken en zorgen ervoor dat je goed slaapt midden in de natuur en ver van de bewoonde wereld vandaan. Ook hierbij is het handig om een compacte variant aan te schaffen met een laag gewicht, zodat je het makkelijk in kunt pakken en mee kunt nemen. Tegelijkertijd is het wel belangrijk dat de slaapmatten van voldoende campi zijn om het comfortabel te maken. De beste keuze is een matje van ongeveer vier centimeter dik en met een gewicht van rond de 1000 gram.

3. Het juiste kookgerei

Naast alle voorzieningen om goed te slapen, namelijk een tent, slaapzak en slaapmatje, kan de nodige kookgerei niet aan je bagage ontbreken. Neem daarom een pan, camping keuken en lucifers of een aansteker mee om je ontbijt, lunch en avondeten klaar te kunnen maken als een echte avonturier. Tegelijkertijd kun je de lucifers of aansteker ook gebruiken om een vuurtje te maken als het koud is, waardoor het een dubbele functie heeft.

4. Heel veel water

Tot slot is het heel belangrijk om voldoende water mee te nemen op je kampeervakantie in de wildernis. Het is namelijk heel vervelend als je geen schoon water hebt. Neem daarom een grote fles mee of verdeel je drinkwater over diverse bidons om ook tijdens wandeltochten beschikking tot schoon water te hebben. Je kunt ook een waterrugzak meenemen, waardoor je water op je rug meedraagt.