In en Out Living
Image default
Woning en Tuin

Deze 5 dingen moet je uit huis halen voordat je pup binnenkomt

Als je een pup krijgt is het belangrijk om rekening te houden met wat wel en niet veilig is in huis. Er zijn namelijk heel wat dingen waar de pup aan kan komen, of die de pup zelfs kan beschadigen. Om jou hierbij te helpen hebben we een lijst samengesteld van 5 dingen die je beter uit huis haalt voordat de pup er komt wonen. Zo voorkom je onnodige verwondingen bij jezelf én je pup!

Alle belangrijke onderdelen die weg moeten

1. Glaswerk: Denk hierbij aan glazen vazen, glaswerk of breekbare ornamenten. Als je hond ertegenaan stoot kan het kapot gaan en dat is niet alleen heel erg vervelend, maar ook gevaarlijk. Bovendien zijn scherven ook gevaarlijk voor honden, dus het is beter om ze uit huis te halen.

2. Potten met planten: Ook potten met planten zijn niet veilig in huis als je een pup hebt. Puppy’s zijn namelijk heel nieuwsgierig en willen graag alles onderzoeken met hun mond. Als ze een pot met plant omgooien kan de plant kapot gaan, maar ook de scherven van de pot kunnen schadelijk zijn voor je hond.

3. Decoratieve voorwerpen: Sieraden, beeldjes of andere decoratieve voorwerpen die je in huis hebt staan, kunnen gevaarlijk zijn als je hond ermee gaat spelen. Het is dus beter om ze uit huis te halen of op een veilige plek te zetten waar je hond er niet bij kan.

4. Kussens en banken: Als je hond graag kauwt, is het niet verstandig om kussens of banken in huis te hebben. Je hond kan namelijk gaan kauwen op het meubilair en daardoor beschadigen. Het is dus beter om deze spullen uit huis te halen voordat je hond erbij kan.

5. Gevaarlijke planten: Er zijn heel wat planten die giftig zijn voor honden. Denk hierbij aan de amaryllis, anjer, azalea, berk, cactus, dahlia, hulst, kerstroos, klimop, laurierkers of oleander. Als je hond aan deze planten gaat knagen kan het ziek worden of zelfs sterven. Het is dus belangrijk om deze planten uit huis te halen voordat je hond erbij kan.

Meer tips of inspiratie over wonen? Kijk op huis-inrichten.com