In en Out Living
Image default
Hobby en vrije tijd

Oplossing om uit je dagelijkse sleur te komen als je werkeloos of ziek bent? Ik deel mijn ervaring

Mijn naam is konnie 55 jaar en ik heb de oplossing gevonden tegen verveling en de dagelijkse sleur waar je moeilijk uit kunt komen na een lange tijd. Het verbaast me altijd hoe sommige mensen met een bestandelijke beperking of bijvoorbeeld een een handicap zoveel van hun leven maken. Of mensen die blind en doof zijn of op een andere manier gecompromitteerd. Hoe staan ze zo in het leven en wat doen ze elke dag? Mensen die veel thuiszitten vervelen zich mateloos en komen in een circle als dit te lang duurt. Ik ben zelf werkeloos geworden een aantal maanden geleden en ik stel mezelf dagelijks de vraag wat te doen vandaag?

Wat kun je doen tegen verveling? praat er met je omgeving over!

Na een half jaar thuis thuisgezeten te hebben werd de circel die hetzelfde is als de zogehete dagelijkse sleur. Het begon steeds maar erger te worden en zat me erg te vervelen. Toen ik begon te zoeken kwam ik op leuke sites uit waar er tickets werden verkocht voor leuke uitjes. Ik wou meer tijd met mijn moeder besteden door leuke dingen te doen. Alleen maar voor haar zorgen kreeg ik niet meer de energie van als voorheen. Er kwamen dus ook spanningen wat eigenlijk niet hoefde. Omdat in mijn omgeving meer mensen zijn met tegenspoed zijn merk ik dat het toch vaak vrolijke en vrolijke mensen die graag anderen willen helpen. Op een dag zat ik er helemaal er doorheen en ging ik bij een vriendin langs die ik al een tijdje niet meer gezien had. Ze vroeg me daar of ik zin had om iets leuke te doen. Ik vroeg wat dan? wat is er te doen vandaag? Het is grijs buiten en heb eigenlijk geen zin om naar buiten te gaan. Ze zei kom langs me achter de laptop zitten dan gaan we opzoek naar een leuke ervaring die we samen kunnen beleven.

Waar kun je leuke activiteiten die bij je passen? Bied Google de oplossing?

Mijn vriendin en ik hadden een serieus gesprek over hoe het ging met me en ze had in de gaten dat ik er doorheen zat. Ze zei maak je het beste van je leven, ben je meestal gelukkig en positief. Is uw beker half vol of half leeg? merkt u zonsondergangen met vreugde op, genietend van de prachtige kleuren van de lucht? O, een regenboog, of de glorieuze stralen van een zonsopgang die boven de horizon kruipt. Of laat u zich door tegenslagen of vreemde pijntjes en pijnen neerslaan? Mijn oude moeder in de negentiger jaren is kreupel met artritis, ze verliest haar zicht en is steendoof. Ze leeft ook met tinnitus en is niet zo goed in haar vel, maar ze woont alleen in haar flat en gaat met hulp boodschappen doen en zorgt voor haarzelf dat ze weinig hulp nodig heeft. Het beste van alles is dat ze altijd lacht. De formule voor haar was dingen buiten huis gaan doen die je altijd hebt willen doen of waar je ooit is aan gedacht hebt. Dit kunnen al kleine dingen zijn en hoeven niet veel geld te kosten. Nieuwe ervaringen zorgen voor nieuwe en goede herinneringen. Het zorgt dat je de negatieve gedachten kunt vergeten. Op internet zijn er op al die ticket sites vanallles te vinde met prijsvergelijkers en veel dingen waar je misschien nog nooit aan hebt gedacht om te gaan doen.

Maak er het beste van, ga er op uit!

Een paar jaar geleden besloot ze dat ze het beste van haar leven ging maken en dat ze zich niet langer ellendig zou voelen als de dingen haar naar beneden haalden. De gewoonte om de zon te vinden in de donkerste wolken heeft haar leven veranderd. Het is een plezier om haar te bezoeken. Maar ik heb besloten dat dit jaar niets me meer in de weg zal staan! Ik zal weer de leuke dingen doen die ik vroeger deed.

Heb je dingen die je graag zou willen doen, hobby’s die je graag zou willen beginnen, plaatsen die je graag wilt bezoeken. Mijn advies is dus om achter je laptop te kruipen en te gaan zoeken. Doe inspiratie op en als je niet weet wat je leuk vindt dan kun je daar altijd over na denken. Misshcien een keertje proberen en uit je comfort zone komen is ook niet slecht.

 

 

 

https://ticketforsale.nl