In en Out Living
Image default
Electronica en Computers

Kun je een IP camera achter glas plaatsen?

Kun je een IP camera achter glas plaatsen?

Je kunt je huis optimaal beveiligen door middel van camera beveiliging. Het nemen van een IP camera om het gebied rondom je huis dag en nacht in de gaten te houden is een slimme manier om je huis veiliger te maken. Een camera kan gestolen of vernield raken, of kapot gaan bij extreem weer. Veel mensen beschermen hun camera’s dan ook het liefst door deze vanaf binnen, door het glas heen naar buiten te laten filmen. Maar werkt dit eigenlijk wel?

Het effect van glas

IP camera’s zijn ideaal om buiten te plaatsen. Via je telefoon kun je later de opnames terugkijken. Zelfs ‘s nachts kun je beelden opnemen in grijstinten of in kleur. Pro-Alarm heeft IP camera’s die goed bestand zijn tegen weersomstandigheden. Toch kiezen veel mensen ervoor hun camera achter het raam te hangen, zodat deze niet gestolen kan worden en niet kan beschadigen. Het nadeel hiervan is alleen dat het nachtzicht van de camera dan niet goed werkt. De lens kan verblinden door de weerkaatsing van licht in het glas van de raam. De camerabeelden die in de nacht zijn opgenomen, zijn dan niet goed zichtbaar. Je kunt hierdoor haast geen details zien. Overdag is filmen door glas heen veelal geen enkel probleem voor IP camera’s.

De bewegingssensor

Een ander onderdeel dat beperkt raakt door een raam is de bewegingssensor van een camera. Wanneer een raam geïsoleerd is, wat in de meeste huizen het geval is, werken sommige bewegingssensoren niet goed. Niet alle bewegingssensoren werken echter hetzelfde. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een camera met een sensor die beweging detecteert door middel van veranderingen in pixels. Deze werken prima door een raam heen. Een PIR bewegingsdetector werkt bijvoorbeeld niet door een raam heen, omdat het beweging detecteert op basis van stralingsenergie van een persoon. Deze sensor werkt ruimtelijk en kan niet door glas heen werken.

Een oplossing

Een IP camera kan dus wel achter glas gehangen worden, maar hier zitten een paar haken en ogen aan. Ten eerste moet je verblinding in de nacht voorkomen. Dit kun je doen door de camera zo dicht mogelijk tegen het raam te plaatsen. De bewegingssensor kun je laten werken door de juiste sensor te kiezen. In plaats van een PIR bewegingssensor, heb je voor achter het raam een sensor nodig die op basis van pixel verandering beweging detecteert. Het beste is nog altijd om een camera gewoon buiten op te hangen, in plaats van achter het raam. Op deze manier heb je een veel beter beeld. Wil jij ook zo’n handige IP camera? Ga dan vandaag nog op zoek naar een bedrijf dat je kan adviseren. Zij weten precies welke camera geschikt is voor jouw woning.