In en Out Living
Image default
Electronica en Computers

Wat is een hyperledger?

Sinds een aantal jaar hebben we te maken met bitcoin en andere cryptovaluta. De meeste termen uit de crypto wereld klinken voor de meeste mensen dan ook raadselachtig. Zo ook het begrip hyperledger. Hyperledger is een open source platform samenwerking dat als doel heeft om blockchain technologieën te ontwikkelen. Het is de bedoeling dat bedrijven zoals softwareontwikkelaars met elkaar samen werken om de beste blockchain frameworks te bouwen. Hyperledger is ontwikkeld door de Linux foundation. Inmiddels zijn er al veel grote bedrijven aangesloten bij Hyperledger zoals IBM en Intel. Hyperledger is overigens geen bedrijf, geen cryptocurrency en geen blockchain. Het is eerder een centrum voor open blockchain innovatie en ontwikkeling.

Hoe werkt het?

Hyperledger is zo ontworpen dat meerdere verschillende benaderingen van verschillende groepen mogelijk zijn. Tegenwoordig zijn er een heleboel protocollen die men kan gebruiken bij de verschillende Hyperledger projecten. De verschillende groepen kunnen dan met de meegeleverde tools werken en hun eigen aangepaste blockchain opbouwen. Van de 10 codebases die Hyperledger heeft, worden er twee actief gebruikt. De andere 8 zijn de plekken waar men hun eigen blockchains kunnen bouwen. Hierin verschilt Hyperledger van bijvoorbeeld bitcoin of ethereum. Bij die blockchains moet de hele gemeenschap een overeenkomst bereiken willen ze eventueel aanpassingen kunnen maken. Bij Hyperledger kan iedereen zijn eigen blockchain verder bouwen.

Populaire projecten

Een aantal projecten die mensen al begonnen zijn via Hyperledger stijgen in populariteit. Een daarvan heet Social Plastic. Dit is een systeem dat afvalplastic omzet naar verhandelbare valuta. Dit moet een van de oplossingen worden om afvalplastic tegen te gaan en daar waar het aanwezig is aan te pakken.

Een ander project is Pokitdok. Dit project helpt om nieuwe producten voor de gezondheidszorg sneller en beter op de markt te brengen.

https://cryptobenelux.com/