In en Out Living
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe verzorg je planten in je tuin?

Hoe verzorg je planten in je tuin? Dat is een vraag die veel mensen zich afvragen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar we zullen hieronder bespreken hoe je het beste met wintergroene vaste planten kunt omgaan. Deze planten kun je het beste niet knippen, omdat ze anders hun blad verliezen en het volgende jaar niet meer zo mooi groeien. Laat lelijk geworden vaste planten net boven de grond af, ze groeien vanzelf weer mooi en gezond uit. Als je planten in je tuin hebt, is het belangrijk om een hovenier in te schakelen die ervoor kan zorgen dat alles er netjes uitziet. Een hovenier kost wel wat geld, maar het is de moeite waard omdat je dan zeker weet dat alles goed wordt verzorgd. LEF Hoveniers Hendrik-Ido Ambacht staat voor je klaar!

Hoe weet je welke plant welke verzorging nodig heeft?

Een plant die goed verzorgd wordt, zal het ook laten zien. Het blad van de plant is dan donzig en glanzend en staat rechtop. Een plant die niet goed verzorgd wordt, heeft vaak dunner en doffer blad. Deze staat dan hangend of krom. Door je plant eens extra aandacht te geven, kun je al gauw zien of hij wel of niet genoeg verzorging krijgt!

Als je vragen hebt over het onderhoud van jouw tuin of je wilt advies over welke planten geschikt zijn voor jouw tuin, neem dan contact op met LEF Hoveniers Hendrik-Ido Ambacht.

Hoeveel water hebben planten nodig?

Planten hebben onder normale omstandigheden voldoende aan een keer per week water geven. Dit is afhankelijk van de temperatuur, de wind en de hoeveelheid zon die er is. Als je planten in een pot hebt staan, geef ze dan elke dag water. Let wel op dat je niet te veel water geeft, want dat kan schadelijk zijn voor de plant. Een plant die te veel water krijgt, gaat vaak rotten of verkleuren.