In en Out Living
Image default
Onderwijs

Cultuurprofielscholen: daar zit muziek in!

Wat is een Cultuurprofielschool?

Iedere school besteedt natuurlijk aandacht aan kunst en cultuur. Maar op een CultuurProfielSchool neemt het cultureel onderwijs een wel heel speciale plek in. Hier staan kunst en cultuur namelijk veel meer centraal dan op andere scholen. Op deze scholen zijn de schoolleiding en de docenten ervan overtuigd dat het cultuuronderwijs zich bij uitstek leent om leerlingen klaar te stomen en zich staande te houden in een steeds veranderende samenleving. En niet alleen staande te houden: zonder moeite mee te komen en een manier te vinden waarop zij kunnen bijdragen. Het is in deze tijden namelijk ongekend belangrijk om creatief te kunnen denken en snel te kunnen schakelen.

Samenwerkingen

Wij werken vaak intensief samen met CultuurProfielScholen. Omdat we een overtuiging en een missie delen, maar ook omdat het gewoon hartstikke leuk is. Wij verzorgen workshops om het reguliere lesprogramma aan te vullen, maar zijn ook vaak betrokken bij het organiseren van buitenschoolse culturele activiteiten. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan het organiseren van een schoolmusical of een lessenserie beeldende kunst. Eigenlijk is geen enkele samenwerking hetzelfde. Met iedere CultuurProfielSchool bouwen we de samenwerking weer vanaf nul op. Zo weten we zeker dat wat wij organiseren perfect aansluit bij de specifieke behoeften van de school.

Muziek in de gangen

Muziek is een belangrijk onderdeel van het cultuuronderwijs. Van muziek op de basisschool tot muziek in het eindexamenjaar. Dat weten wij maar al te goed! Hoe de samenwerking met een CultuurProfielSchool er ook uitziet, er zit dus eigenlijk altijd wel muziek in. We verzorgen een unieke slagwerkworkshop waarin de leerlingen drummen op alledaagse voorwerpen, of we komen met professionele dansers en studeren met de hele school een dansvoorstelling in. Natuurlijk is het ook gewoon hartstikke leuk om met de hele klas te zingen. Wat dacht je van gospel? Uiteindelijk is er niks leuker dan een school waarin uit alle hoeken en gaten muziek klinkt, gemaakt door de leerlingen zelf.

https://www.grotebroer.nl