In en Out Living
Image default
Onderwijs

Techniekworkshop op school

Techniekworkshop op school

Zelf dingen maken, op deze manier leren kinderen vaak het snelst. Daarnaast vinden kinderen het vaak ook harstikke leuk om zelf hun handen te gebruiken om iets in elkaar te zetten. Brightmakers is ervan overtuigd dat leren door te maken een van de beste manieren van leren is. Zelfs iets proberen, fouten maken en hierdoor iets beters maken is voor velen de beste manier om iets onder de knie te krijgen 

Welke techniekworkshop zijn er?

 

Techniek kent vele kanten en is terug te brengen naar het idee van maken, zelf maken. Bijvoorbeeld tijdens een workshop Upcycling. Hier gaan leerlingen aan de gang met plastic afval. In het eerste opzicht zullen veel leerlingen geen mogelijkheden zien met het plastic afval maar wanneer de kinderen de juiste handvatten worden aangeboden onstaan de mooiste kunstwerken. De ene leerling kiest ervoor om een mooi gebouw na te maken, de ander wilt zijn huisdier maken en zo zijn er ook leerlingen die volledig nieuwe en originele constructies maken. Dat is het mooie aan maakonderwijs, leerlingen mogen hier zelf ontdekken. Door techniek in de klas te plaatsen, dagen we leerlingen uit om zelf te mooie oplossingen te komen. 

Techniekonderwijs 

Zoals eerder beschreven kent techniek geen grenzen en kan het bij veel verschillende disciplines worden toegepast. Het maken van eigen robots, kunstwerken of het ervaren van verschillende digitale media vallen allemaal onder het techniekonderwijs. Zo is er de workshop Interactieve Landschappen. Hier maken leerlingen landschappen die volledig tot leven kunnen komen en net kunnen aanvoelen als een echt landschap. Dit kan aan de hand van een bepaald thema, maar het kan ook volledig vrij worden uitgevoerd. De essentie van deze workshop zit hem in de uitdaging, kinderen worden uitgedaagd om zelf na te denken over wat wij willen maken. Vervolgens krijgen zij de nodige handvatten die ze nodig hebben om het ook echt te maken. 

https://brightmakers.nl