In en Out Living
Image default
Onderwijs

Verder ontwikkelen en meer verdieping in het vak pedicure

Altijd al een goede opleiding willen doen voor medisch pedicure? In onze opleiding medisch pedicure leren wij jou in 10 maanden alles over de diabetische, reumatische, oncologische, spastische en oudere voet en specialistische technieken als orthese maken, nagelbeugels maken, drukvrij leggen en nagelreparatie. Kortom medisch pedicure is een echte verdieping in het vak pedicure. Het is een hele interssante en leuke opleiding e vakgericht. Na het behlen van de opleiding kan je vele richtingen van de pedicure inslaan.

Wat houdt deze medisch pedicure opleiding in?

De opleiding medisch pedicure onderscheidt zich van de cosmetisch pedicure door het uitvoeren van specialistische behandelingen, zoals de behandeling van de risicovoet. Deze voet heeft een verhoogd risico op complicaties, ten gevolge van ziekten als reuma, diabetes mellitus, spasticiteit, gebruik medatie en andere oorzaken zoals ouderdom of verwaarlozing.Verder past de medisch pedicure specialistische technieken toe, zoals nagelbeugeltechnieken, nagelreparaties, nagelprothesen, antidruktechnieken en orthesiologie. Deze behandelingen zijn preventief of gericht op pijn- en/of klachtenvermindering.

Hoelang duurt zo een opleiding?

Het heeft een duur van ongeveer 10 maanden. Er worden in kleine groepen gewerkt. Zodat er voldoende tijd en aandacht aan elk cursist wordt gegeven. Op die manier weet u ook waar u aan toe bent natuurlijk. Hoe mooi is het niet om je niet op een vlak te specialiseren, maar breder op je vak uit te gaan?