In en Out Living
Image default
Onderwijs

Hoe belangrijk is CKV?

Hoe belangrijk is CKV?

Stel deze vraag aan de gemiddelde middelbare scholier en je krijgt een antwoord als “niet heel belangrijk” of “weet ik niet”. De perceptie van CKV is bij de middelbare scholieren over het algemeen een saaie en niet motiverende perceptie. Wat ontzettend jammer is, veel scholieren zouden wellicht wel veel energie uit CKV kunnen halen maar vinden gewoonweg niet de inspiratie in de lessen die zij volgen. Enerzijds zal dit komen door het gezamenlijke idee van de scholieren over CKV, het voelt voor velen als een onnodig vak, iets waar je later helemaal niets aan gaat hebben. Docenten doen hun best om de kinderen te activeren en te inspireren maar slagen hier helaas slechts soms in. 

CKV is belangrijk voor de leerling, het biedt perspectief over belangrijke cultureel en maatschappelijke onderwerpen en zet de leerlingen aan het denken. CKV is een grote term en bevat veel onderliggende disciplines, dat maakt het voor scholen ook zo lastig om hier les in te kunnen geven. Hier voor is de CKVdag, tijdens een CKVdag gaan de leerlingen bezig met alle facetten die CKV kent. Tijdens de CKVdag mogen de leerlingen zelf kiezen welke workshops zij volgen, CKDdag.nl deelt de leerlingen in en organiseert de dag. 

De CKVdag

Tijdens de CKVdag komen de leerlingen in aanraking met kanten van CKV die zij nog niet kende en zien zij dat CKV meer is dan zij denken. Tijdens de workshops worden zij uitgedaagt hiermee aan de slag te gaan door de docenten van CKVdag.nl. Deze docenten zijn professionals, al jaren actief in het vak en weten precies hoe zij leerlingen moeten activeren. 

De CKVdag is er voor elke middelbare school in Nederland, dus ook voor die van u. Neem eens een kijkje op de website en stel gelijk je eigen ckvdag samen. Tot dan!

 

https://ckvdag.nl