In en Out Living
Image default
Dienstverlening

Kuiper en Zonen voor stoomketels en aanverwante producten

Bij Kuiper en Zonen leveren, verhuren en onderhouden ze complete industriële stoomketelinstallaties. Het bedrijf is een internationaal opererend familiebedrijf met ervaring sinds 1918. In al die jaren is een schat aan ervaring en een enorme vakkennis opgebouwd. Samen met de onstopbare werklust vormt dit vier generaties later nog altijd de drijfkracht van de firma Kuiper en Zonen. 

De producten van Kuiper en Zonen

Het leveren van nieuwe industriële stoomketelinstallaties is een kernactiviteit van stoomketelbedrijf Kuiper en Zonen. Het bedrijf werkt samen met de Duitse ketelfabrikant Viessmann dat wereldwijd bekend staat om hun stoomketels. Door deze samenwerking kunnen beide bedrijven doen waar ze goed in zijn. Viessmann met het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten en Kuiper en Zonen die zorgt voor de passende engineering en uitvoering. 

Kuiper en Zonen heeft een ruime keuze uit een groot aantal verschillende stoomketels en aanverwante producten:

  • Stoomketel lage druk of stoomketel hoge druk

Lage druk stoomketels zorgen voor een benodigde stoomtemperatuur onder 110ºC. Zwaardere industriële toepassingen vragen al gauw om een hoge druk stoomketel, die zorgt voor een stoomtemperatuur boven 110ºC.

  • Warmwaterketel of heetwaterketel

Warmwaterketels worden veelal gebruikt voor vloer- en ruimteverwarming van bijvoorbeeld openbare en commerciële gebouwen. Heetwaterketels worden gebruikt bij processen die een aanvoertemperatuur van 120°C vragen. 

  • Rookgaskoeler

  • Met een rookgaskoeler is een rendementsverbetering van wel 16% te behalen, afhankelijk van uw bedrijfsproces. Een rookgaskoeler verdient zich vaak binnen minder dan zes maanden terug.

  • Ontgasser

Een ontgasser verdrijft zoveel mogelijk zuurstof en vrije koolzuur uit het voedingswater, waardoor anders corrosie zou kunnen ontstaan.

Een huurketel nodig? 

Mocht u een huurketel nodig hebben dan kan Kuiper en Zonen deze voor verhuur snel uit voorraad leveren. Bijzonder handig als uw eigen installatie is uitgevallen, of omdat er tijdelijk extra capaciteit nodig is bij een verhuizing, of als overbrugging tijdens een keuringsperiode. Met een snelle service en levering door eigen transport en de vakbekwame technici van Kuiper en Zonen bent u snel weer operationeel. De huurinstallaties van Kuiper en Zonen hebben een integratiebeoordeling ondergaan (conform PED 2014/68/EU) en worden geleverd met Low-NOx combibranders waarmee ze geschikt zijn om in geheel Europa te plaatsen.