In en Out Living
Image default
Onderwijs

Online workshop

Online Workshop

We bevinden ons in een situatie die we niet zo snel weer hadden verwacht, we zitten weer in een lockdown en de scholen zijn weer dicht. Dit betekend dat leerlingen door heel Nederland weer elke schooldag les moeten volgen via een computer vanuit huis. Van de eerste lockdown hebben we ontzettend veel geleerd, wat er wel goed ging en wat er niet goed ging. Het geven van een online les is simpelweg niet hetzelfde als het geven van een fysieke les, deze steekt heel anders in elkaar en moet echt anders worden gegeven. Ervoor zorgen dat de leerlingen blijven opletten en actief meedoen met de les is een stuk lastiger op afstand. Ook vallen er veel vakken weg omdat het volgens een school niet online gegeven kan worden. 

Vaak zijn de lessen die door het online format niet meer door kunnen gaan juist de lessen die leerlingen juist nu nodig hebben, zoals de vele CKV lessen. CKVdag is een organisatie die hier de oplossing voor heeft, zij bieden online CLV lessen die door professionele docenten worden gegeven vanaf een gratis online platform. Deze docenten hebben inmiddels veel ervaring met het geven van workshops via een online platform en weten hoe zij de leerlingen vast moeten houden tijdens de les. 

Online Workshop Illustratie

Tijdens de online workshop Illustratie gaan de leerlingen, vanuit huis, bezig met het leren van verschillende tekentechnieken. De les wordt gegeven door een echte tekenaar die goed weet welke leerling welk niveau aankan. Vaak is de valkuil tijdens een soortgelijke les dat leerlingen die al kunnen tekenen ongeinteresseerd in het klaslokaal zitten omdat ze niet worden uitgedaagd. De workshopdocenten van CKVdag hebben hier een oog voor en zorgen ervoor dat elke leerlingen voldoende, niet te veel en niet te weinig, worden uitgedaagd om aan de slag te gaan. 

https://ckvdag.nl