In en Out Living
Image default
Woningen

Hoe creëer je een Scandinavische slaapkamer stijl?

Als je je slaapkamer wilt omtoveren tot een ontspannende ruimte, kun je deze in Scandinavische stijl inrichten. Je kunt Scandinavische bedden plaatsen om de slaapkwaliteit te verbeteren. Bovendien moet je de bestaande decoratie vervangen door enkele elementen van Scandinavisch interieur design. Je kunt bijvoorbeeld een vleugje natuur toevoegen door planten te plaatsen. Bovendien kun je je slaapkamer verbouwen door textuur toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld enkele lagen dekens gebruiken en houten elementen toevoegen om de warmte van je slaapkamer te vergroten. Hier is een korte richtlijn om je slaapkamer in Scandinavische stijl in te richten.

De decoratie selecteren

Je kunt je huidige bed vervangen door een Scandinavisch bed van beddenzaak Putten. Het bed is gemaakt van een massief houten frame dat textuur kan toevoegen aan je slaapkamer. Het bed is comfortabel doordat het is uitgerust met een boxspring, matras en topper. Om je slaapkamer er mooier uit te laten zien, kun je wat planten toevoegen. Je kunt deze planten op de hoek, op het nachtkastje of boven op het dressoir plaatsen. Bovendien moet je een weelderig tapijt, een gebreide deken en een donzig kussen toevoegen om je bed comfortabeler te maken. Vervolgens kun je zwart-wit foto’s plaatsen of printen als wanddecoratie. Gebruik een eenvoudige lijst om deze kunst aan de muur op te hangen.

De kleur kiezen

Het kenmerk van Scandinavisch interieur design is het gebruik van minimale kleuren. Je hoeft alleen maar twee kleurenschema’s te combineren om de nuance natuurlijk te houden. Je kunt bijvoorbeeld donkere en witte kleuren gebruiken. Andere veel voorkomende tinten voor een Scandinavische inrichting zijn wit en grijs. Deze kleurencombinatie zorgt ervoor dat je slaapkamer er helder uitziet met een zachte contrasterende toon. Je kunt bijvoorbeeld witte kleur gebruiken voor het schilderen van de muur. Vervolgens kun je een grijze kleur gebruiken voor de deken, deuren en meubels.

Het materiaal voor decoratie selecteren

Het belangrijkste kenmerk van de Scandinavische slaapkamer is het toevoegen van textuur. Je kunt een mix van texturen creëren door het houten bed te gebruiken. Daarnaast kun je ook een gebreide deken plaatsen. Het gebruik van een houten vloer is ook een goed idee. Voor de meubels kun je kiezen voor houten materiaal. Je kunt er bijvoorbeeld een wit houten dressoir, houten bijzettafeltje en rotan stoel plaatsen. Om meer textuur toe te voegen, kun je proberen een metalen nachtlampje te gebruiken. Houd er echter rekening mee dat Scandinavisch interieur ontwerp minimale meubels gebruikt. In plaats van een kledingkast te gebruiken, kun je je kleding ophangen. Om je slaapkamer functioneler te maken, kun je wat kratten, stoelen en manden plaatsen. Je moet je slaapkamer echter niet vol maken met onnodige spullen.