In en Out Living
Image default
Mode en Kleding

Sport bh of zwangerschaps bh tijdens de zwangerschap?

Sport bh of zwangerschaps bh tijdens de zwangerschap?

Ben jij zwanger, dan kun je je geluk natuurlijk niet op! Je weet vaak niet direct wat je allemaal overkomt en het besef moet nog even indalen. Logisch, want je leven zal er over een aantal maanden voorgoed anders uit gaan zien. Uiteraard wel in positieve zin overigens! Toch zijn er enkele zaken waar je ook gedurende de eerste weken/maanden van de zwangerschap al rekening mee moet houden. Zo zullen je kleren op ten duur niet meer passen en zal je genoodzaakt zijn zwangerschapsbroeken te gaan dragen. Niet mis mee, aangezien er tegenwoordig ontzettend veel leuke kleding verkrijgbaar is. Ook ontkom je er niet aan om een andere bh te gaan dragen, want ook je borsten zullen de nodige veranderingen ondergaan. Maar welke bh kies je?

Sport bh tijdens de zwangerschap

Wanneer je zwanger bent, zullen je borsten vooral in de eerste maanden in omvang toenemen. Het kan zomaar zijn, dat je één of meerdere cupmaten groeit. Zo is het dus heel goed mogelijk, dat je ineens naar een bh grote maten moet gaan kijken. Omdat je borsten gedurende deze periode erg gevoelig kunnen zijn, is de juiste ondersteuning extra belangrijk. Deze ondersteuning kun je bieden voor bijvoorbeeld het dragen van een sport bh. Een sport bh heeft namelijk het grote voordeel, dat je borsten tegen je lichaam worden aangedrukt. Dit zorgt ervoor dat de bewegingsmogelijkheid tot het minimum wordt beperkt, dat voorkomt dat je borsten de ruimte hebben om te bewegen. Net als tijdens het hardlopen, kun je dus ook tijdens je zwangerschap beter een sport bh high support dragen, dan een bralette bh.

Zwangerschaps bh 

De keuze tussen het dragen van een sport bh of zwangerschaps bh tijdens je zwangerschap is volledig aan jezelf. Toch merk je, dat ondanks dezelfde werking de voorkeur uitgaan naar het dragen van een zwangerschaps bh. De voornaamste reden, is dat een sport bh een stuk minder flexibel is en als minder prettig wordt ervaren om gedurende de hele dag te dragen. Logisch natuurlijk, hier zijn ze overigens ook niet voor gemaakt. Ook is de stof waarvan een zwangerschaps bh wordt gemaakt een stuk soepeler, wat betekent dat vooral wanneer je borsten in het begin nog flink groeien, je bh gewoon met je mee kan groeien. Zo hoef je dus niet iedere paar weken een nieuwe bh aan te schaffen, maar kun je het vaak met één of twee bh’s gedurende je zwangerschap prima redden.