In en Out Living
Image default
Woningen

Een cementgebonden gietvloer laten leggen

Een cementgebonden gietvloer kan een hoop voordelen, maar ook een aantal nadelen met zich meebrengen. Het is goed om te weten dat er een paar verschillen zijn tussen de soorten gietvloer, en de cementgebonden gietvloer is geschikt voor ruimtes met een gelijkwaardige belasting. Dat wil zeggen dat het gewicht op de vloer een beetje overal gelijk is. Dit , in combinatie met regelmatig onderhoud, kan ervoor zorgen dat de vloer mooi blijft en een lange tijd meegaat. Wanneer de gietvloer cementgebonden is, is het vergelijkbaar met een betonnen vloer. Dus mocht je een industriële ruimte willen, is dit wel een must.

De voordelen van deze vloer

Een cementgebonden gietvloer past niet alleen maar bij elke ruimte, het geeft ook een hoop praktische voordelen. Zo hoef je er niet heel erg veel aan te doen qua onderhoud, doordat het een gemakkelijke vloer is om te reinigen. De vloer is waterdicht, waardoor het ook geschikt is voor ruimtes waar water aan te pas komt. Dit kan op het toilet zijn, of in de keuken, maar ook door een hele badkamer is het mogelijk om dit te leggen. Om ervoor te zorgen dat deze gietvloer dan mooi blijft, kan je de keuze maken om regelmatig de vloer droog te maken, maar dit hoeft niet.

Kleine nadelen van deze vloer

Een cementgebonden gietvloer is op dit moment in de mode. Hierdoor loop je met de tijd mee, maar het kan zijn dat jouw eigen smaak na een tijdje ook verandert. Daarom moet je goed overwegen of je zo’n gietvloer wilt laten leggen die op dit moment populair is. Je kan er ook voor kiezen om een wat neutralere tint te nemen, waardoor de vloer altijd bij de stijl past. Ook duurt het een lange tijd voordat het aangebracht is, het kost een aantal dagen om het aan te brengen. Na het aanbrengen moet de vloer ook de tijd hebben om te drogen.