In en Out Living
Image default
Mode en Kleding

Advies van Quickjewels voor schoonmaken juwelen

Veel vrouwen beschouwen sieraden als het meest cruciale accessoire. Het is een zeer persoonlijk accessoire met esthetische waarde en kan ook worden beschouwd als een financiële investering. Als u weet hoe u uw sieraden op de juiste manier kunt verzorgen, kunt u de waarde ervan behouden en ze in goede staat houden. Om corrosie en oxidatie te voorkomen, die de verslechtering van uw sieraden veroorzaken, moet u ze schoon houden. U kunt alle soorten accessoires schoonmaken, of ze nu van natuursteen zijn of van kunstmatige materialen zoals goud en zilver, met de juiste producten en technieken. Het schoonhouden van uw accessoires is niet alleen hygiënisch, maar helpt ook de levensduur te verlengen. De volgende tips helpen u uw sieraden in goede conditie te houden. Bezoek de website www.quickjewels.nl voor zilveren sieraden.

Zilveren sieraden maak je op deze manier schoon

Zilveren juwelen zijn niet alleen beter bestand tegen aanslag, maar zijn ook gevoeliger voor oxidatie en verkleuring dan gouden. Om aanslag te voorkomen, zullen zilveren sieraden na verloop van tijd geleidelijk verkleuren en oxideren. Gebruik voor het schoonmaken van zilver geen tandenborstel of schuurborstel, omdat die het oppervlak van het sieraad kunnen beschadigen. Om uw zilveren juwelen na het dragen in de oceaan of het zwembad schoon te maken, dient u een milde zeep of een ammoniakvrije juwelenreiniger te gebruiken. Blauwalg zal zich ophopen als u uw zilveren sieraden niet schoonmaakt na het dragen in de oceaan of het zwembad, dus vermijd het gebruik van een tandenborstel of schuurborstel om ze schoon te maken. Als uw zilveren juwelen professioneel moeten worden gereinigd, ga dan naar een plaatselijke juwelier. Schoonmaakdiensten zijn meestal minder duur dan het aanschaffen van nieuwe sieraden, en ze worden meestal geleverd door lokale juweliers.

Hoe je gouden sieraden goed kan schoonmaken

Een mild schoonmaakmiddel opgelost in warm water kan worden gebruikt om gouden sieraden schoon te maken. Omdat goud een zacht metaal is, moet u vermijden het oppervlak te schrobben of een schurende doek te gebruiken. Omdat gouden sieraden niet mogen worden geschrobd of gewreven met een schurende doek, is het raadzaam een juwelier te raadplegen als u uw sieraden professioneel wilt laten reinigen. Edelstenen en halfedelstenen Veel stenen, zoals diamanten en robijnen, komen in de natuur voor. Andere, zoals cubic zirconia, zijn door de mens gemaakt. Water en zachte zeep zijn de beste schoonmaakoplossingen voor natuurlijke edelstenen, terwijl schoonmaakproducten moeten worden vermeden. Kunstmatige edelstenen daarentegen kunnen worden gewassen met alleen water. Tips voor het onderhoud van sieraden: Was uw sieraden vaak. Om besmetting te voorkomen, draag handschoenen bij het wassen van uw sieraden. Vermijd het om met uw juwelen onder de douche te gaan. Water kan een aantal juwelen soorten beschadigen. Bekijk hier de merken van Quickjewels.