In en Out Living
Image default
Auto's en Motoren

GPS tracker: meten via GPS of bluetooth?

Het gebruik van een GPS tracker is handig voor het traceren van personen of producten. Denk aan uw vader of moeder, zoon of dochter, huisdier, auto, koffer, fiets etc. Het belangrijkste verschil tussen GPS tracker is de manier waarop er gemeten wordt en hoe de locaties doorgestuurd worden naar uw computer of smartphone. Dat kan op twee verschillende manieren: via GPS en via Bluetooth. In dit artikel beschrijven we de verschillen.

 

Meten via Bluetooth

De GPS tracker meet de locatie via Bluetooth en stuurt de locatie door naar uw smartphone. Binnen een ingestelde straal, bijvoorbeeld 15 meter, kunt u de GPS tracker volgen. Daarbuiten valt de Bluetooth verbinding weg en kunt u de huidige locatie niet meer zien. Gebruikt u de GPS tracker bijvoorbeeld voor een hond, dan kunt u hem prima volgen in uw eigen tuin. Loopt hij weg, dan kunt u de locatie dus niet meer zien als de hond 15 meter verderop is. Een Bluetooth tracker heeft als voordeel dat er een lage gevoeligheid voor ruis is en goedkoper is dan een GPS tracker. Het nadeel is dus het zeer beperkte bereik en dat er een Bluetooth verbinding op de smartphone noodzakelijk is.

Meten via GPS

Een GPS tracker die meet via GPS heeft op iedere locatie – afhankelijk van het bereik – contact met satellieten. Dit betekent dat de locatie altijd inzichtelijk is en de GPS tracker niet binnen een straal van een bepaald aantal meters hoeft te blijven. De GPS tracker is te volgen in heel Europa en sommige GPS trackers zijn zelfs in heel de wereld te volgen. Zo heeft u onbeperkt bereik en is de locatie altijd inzichtelijk. Daarnaast zijn er GPS trackers met geavanceerde software die de gemeten coördinaten omzetten in ritten. Handig voor bijvoorbeeld het bijhouden van de rittenregistratie.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/