In en Out Living
Image default
Woningen

Een huis kopen in Assen?

Wil je binnenkort een huis kopen in Assen? Dan ben je vast al opzoek geweest naar een geschikte makelaar voor de hulp bij van jouw huis te verkopen en een nieuw huis kopen in Assen. Maar wat kost een makelaar  nou precies? En wat doet een makelaar voor dat geld? Wat mag je verwachten van een goede makelaar bij een huis kopen in Assen?

Transparant en eerlijk

Allereerst moet de makelaar transparant en eerlijk zijn. De makelaar wordt betaald door een percentage van de verkoopprijs van het huis te ontvangen. Dit wordt ook wel ‘courtage’ genoemd. Dit percentage wordt vooraf afgesproken. Daarnaast mag je een goede presentatie van het huis verwachten zodat jouw huis kopen in Assen aantrekkelijk wordt . Voor een snelle en goede verkoop is het enorm belangrijk om verzekerd te zijn van een goede presentatie op internet. Het is van belang om goed vindbaar te zijn op internet en op te vallen tussen alle andere huizen die te koop staan in de regio. De makelaar moet dit dan ook goed regelen zodat jouw huis kopen in Assen er tussen uitspringt.  Hij kan hiervoor zorgen door goede en professionele foto’s, een virtuele tour met 360 graden beeldmateriaal, heldere 3D plattegronden en een goede omschrijving van het huis.

Wat kost de makelaar?

Om die presentatie te realiseren, moeten er kosten gemaakt worden voor een huis te verkopen en een huis te kopen in Assen. Deze kosten worden ook wel opstartkosten genoemd en vaak in rekening worden gebracht. Een goede makelaar is echter zo overtuigt van de eigen aanpak, dat ze deze kosten voor eigen rekening nemen, en de klant dus geen opstartkosten betaalt. Omdat de makelaar pas achteraf alles betaald krijgt, stopt deze nog meer energie in het verkopen en een huis kopen in Assen. Ook is het van belangrijk dat er een goede waardebepaling voor een huis kopen in Assen wordt gemaakt. Sommige makelaars geven standaard een hoge waarde op, zodat klanten geloven dat ze bij hen meer voor hun huis krijgen dan bij andere makelaars. Dat leidt er helaas toe dat het huis vaak te lang en voor een te hoge prijs te koop staat, om uiteindelijk voor een lagere prijs te worden verkocht. En dat is uiteindelijk voor alle partijen nadelig, zowel voor jou als voor makelaar. Bij de makelaar  kun je dus een eerlijke prijs en goede service verwachten.

Meer informatie vindt u op Makelaardijexcellent.nl