In en Out Living
Image default
Duurzaam en gezond wonen

De wonderen van metaalrecycling

Als je aan recycling denkt, zijn plastic flessen en aluminium blikjes waarschijnlijk de eerste dingen waar je aan denkt. Maar wist u dat het recyclen van metaal net zo belangrijk is? Niet alleen bespaart het energie, maar het houdt onze planeet ook schoon en gezond. Laten we eens kijken naar alle verbazingwekkende voordelen van metaalrecycling. 

 

Energie en hulpbronnen besparen 

Het recyclen van metalen kan tot 95% aan energiekosten besparen in vergelijking met het produceren van nieuwe materialen uit ruwe erts. Dit spaart niet alleen hulpbronnen zoals water en elektriciteit, maar vermindert ook de vervuiling die gepaard gaat met productieprocessen. En aangezien metalen 100% recycleerbaar zijn, kunnen ze steeds opnieuw worden gebruikt zonder enige vermindering van kwaliteit of prestaties. 

 

Banen creëren 

Metaalrecycling creëert overal ter wereld banen – van inzameling, sortering en transport tot verwerking en productie. Volgens het Institute of Scrap Recycling Industries (ISRI) zijn alleen al in de Verenigde Staten meer dan 120.000 mensen werkzaam in een of andere vorm van metaalrecycling. Dat zijn heel wat banen die alleen al door recycling worden gecreëerd! 

 

Bescherming van het milieu 

Een van de belangrijkste voordelen van metaalrecycling is dat het de uitstoot van broeikasgassen op stortplaatsen helpt verminderen. Volgens het Environmental Protection Agency (EPA) veroorzaakt staalschroot 87% minder luchtvervuiling dan staal maken van ijzererts. Bovendien vereist gerecycled aluminium 95% minder energie dan de productie van nieuw aluminium uit bauxieterts, wat betekent dat er minder broeikasgassen vrijkomen in onze atmosfeer. 

Het recyclen van metalen heeft zoveel prachtige voordelen voor ons milieu en onze economie! Door deel te nemen aan metaalrecycling activiteiten zoals het doneren van oude apparaten of het kopen van gerecyclede producten waar mogelijk, kunnen we een enorme impact hebben op onze planeet op een zeer positieve manier. Laten we er dus op uit trekken en beginnen te vertellen hoe geweldig metaalrecycling is!