In en Out Living
Image default
Bedrijven

De beste tips voor het kopen van een TV

Is jouw TV aan vervanging toe? Of, ga je binnenkort jouw eerste TV aanschaffen? Een keuze maken kan lastig zijn. Er zijn zoveel opties, waardoor je vaak niet meer weet waar je naar moet kijken. Welk merk wil je hebben? Welk formaat moet de TV zijn? Deze vragen moet je jezelf onder andere vragen bij het maken van jouw keuze. Hieronder geven wij een paar handige tips over het uitzoeken van een TV, zodat jij snel jouw ideale TV kunt aanschaffen.  

 

Online of in de winkel?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken waar je jouw TV wilt kopen. Ga je dat via een online webshop doen of koop je het in een fysieke winkel. Beide opties hebben voor- en nadelen. Bij online winkelen wordt producten met elkaar vergelijken makkelijk gemaakt. Je kiest simpelweg welke TV’s je met elkaar wilt vergelijken en de online webshop laat je alle verschillen en vergelijkingen zien. Ook bespaar je tijd door online te winkelen. Het wordt namelijk bij jou thuis bezorgd en je hoeft er de deur dus niet voor uit. Bij winkelen in een fysieke winkel is het voordeel dat je de TV al kunt zien voordat je hem koopt. Zo kun je makkelijker zien of de TV naar wens is. In het geval dat je totaal niet weet welke TV jij wilt hebben, is fysiek winkelen toch handiger. Je kan dan namelijk het winkelpersoneel om advies vragen.

 

Waar gebruik je de televisie voor?

Verder is het handig om te bedenken waar jij de TV voor wilt gebruiken. Tegenwoordig zijn er namelijk veel functies en kun je er veel meer mee dan naar de standaard zenders kijken. Denk bijvoorbeeld aan gamen of streamen. Koop jij een TV om de standaard programma’s te kijken? Dan hoeft de keuze niet heel lastig te zijn. Als de TV een full HD of 4K resolutie heeft, zit je al goed. Maar, gebruik jij de TV voornamelijk om te gamen? Dan moet je er ook voor zorgen dat je input lag laag is. Het beste kun je kiezen voor een TV met een input lag van 20 milliseconden of lager. Ben jij een sportfanaat en staat jouw TV standaard op een sportzender? Dan is het verstandig om voor een TV te gaan met een 100 hertz verversingssnelheid. Zo mis je geen seconde van de wedstrijd. Ook een brede kijkhoek is aan te raden. Sport kijk je vaak niet alleen, maar met een groep. Daarom is het belangrijk dat, waar je ook zit, je de wedstrijd goed kunt zien.

 

Het formaat van de televisie

Het formaat van een TV is ook van groot belang. Heb je een grote ruimte die opgevuld moet worden? Dan kun je kiezen voor een groot formaat. Maar, moet de TV in een kleine ruimte passen? Dan moet je kiezen voor een kleiner formaat. De meeste mensen willen een grote TV hebben, maar hoe vind je het beste formaat voor jouw ruimte? TV’s worden gemeten in inches. Een zeer grote TV is 85 inch en een kleinere is 32 inch. Sommigen hebben hier gelijk een beeld bij, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je dan nog steeds niet weet wat in jouw ruimte past. In dat geval kun je het beste de inches omrekenen naar centimeters. Dit hoef je niet zelf te doen, maar kan handig via berekenen.nl.