In en Out Living
Image default
Woning en Tuin

Tijd van een badkamerverbouwing

Het is verschillend hoe lang de verbouwing van een badkamer duurt. Dit hangt af van een aantal factoren, en voornamelijk hangt het af van de omvang van het project. Als er alleen iets kleins verbouwt moet worden, zoals een extra wastafel of een extra douche in de badkamer, kost dit niet zoveel tijd. Dit kan in enkele dagen al verbouwt en afgerond worden. Dit is natuurlijk erg snel, in tegenstelling tot een badkamer verbouwen all-in. De verbouwing van een volledige badkamer met alles erop en eraan duurt wel een aantal weken. In deze tijd kun je natuurlijk geen gebruik maken van de badkamer, dus dan zul je een andere douche en toilet moeten gebruiken. In bijna alle gevallen zorgt het verbouwbedrijf hier al voor. 

Stijl van een badkamer

Elke badkamer is uniek, en iedereen heeft een eigen stijl en een eigen smaak. Sommige mensen vinden een hele houtachtige badkamer met veel planten een mooie stijl. Dit wordt vaak de Ibiza stijl genoemd. Veel mensen houden hun badkamer juist volledig wit, met enkel wat blauw of zwart er doorheen. Het verschilt natuurlijk per persoon wat iemand mooi vindt. Het is leuk om de accessoires in een badkamer aan te passen aan het thema. Kies bijvoorbeeld voor een leuke bijpassende spiegel en kast, wat goed bij je badkamer past. Zo kun je je badkamer helemaal eigen en persoonlijk maken, waardoor het leuker wordt om hier tijd in door te brengen. 

Materialen voor een badkamerverbouwing 

Een volledige badkamerverbouwing heeft natuurlijk veel materialen nodig. Het zijn meestal wel altijd dezelfde soort materialen die nodig zijn, waardoor het niet moeilijk voor bedrijven is om hieraan te komen. Het ligt er per badkamer aan wat nodig is. Soms is veel metaal en ijzer nodig, en bij een wat luxere badkamer bijvoorbeeld ook marmer. Hout wordt ook veel gebruikt voor bijvoorbeeld kasten. Glas is weer nodig voor de wand van een douche.