In en Out Living
Image default
Aanbiedingen

Makkelijk calorieën verbranden met stepper oefeningen Als je een stepper altijd hebt beschouwd als

Makkelijk calorieën verbranden met stepper oefeningen

Als je een stepper altijd hebt beschouwd als gewoon een ander apparaat, ga je binnenkort van gedachten veranderen. Het is een noodzaak, zeker als je op weg bent om af te vallen en je dat simpel weg wil doen met thuis oefeningen!

Een stepper wordt in principe gebruikt als onderdeel van een aerobe training en het is een van de meest interessante en effectieve manieren om binnen enkele minuten een ton calorieën te verbranden. Klinkt te mooi om waar te zijn, nietwaar? Het beste is dat deze oefeningen weliswaar weinig impact hebben, maar uw hart- en stofwisselingssnelheid binnen enkele minuten versnellen. Dat betekent dat je geen last hebt van pijnlijke spieren, en je hoeft niet eens uren aaneen te sporten om af te vallen!

 

5 oefeningen die je met een stepper kunt doen? 

Stepper marcheren

Zoals altijd begin je met een korte warming-up. Vervolgens begin je met de stepper HIIT door te marcheren. Het enige wat je hoeft te doen is afwisselend je voeten op de stepper zetten en dan naar beneden komen. Eerst gaat je linkervoet omhoog, dan je rechtervoet, dan komt de linkervoet naar beneden, en dan volgt de rechtervoet. Het is alsof je een V maakt met je voeten. Als je je eenmaal comfortabel voelt met de oefening, ga dan in de groef en doe het snel.

De squat pop over

Nu breng je het een stapje hoger! Je moet een squat pop over doen. Oh nee, het is niet zo ingewikkeld als het klinkt. Het betekent dat je op de stepper staat, naar de andere kant springt en squat. Doe minstens 50 aan elke kant.

Stap en knie omhoog

Met deze oefening op de stepper ga je nog sneller calorieën verbranden. Voor deze beweging moet je één voet op de stepper zetten, en met je andere been doe je een hoge knie, d.w.z. je moet hem tot op borsthoogte brengen. Doe minstens 50 van deze met elk been.

Basis stepper 

Het heet misschien basic, maar deze zal je helpen je hartslag op te voeren zodat je zweet als een varken en die gifstoffen uit je lichaam spoelt. Onthoud één ding – je moet dit echt snel doen. Om dit te doen, moet je je voet snel houden, en blijven afwisselen op de stepper. Zorg ervoor dat je het minstens een minuut doet.

Stepper sider

Deze staat nu in het teken van je core. Zet je stepper in een verticale positie, houd je linkervoet op de stepper en de andere op de grond. Houd je lichaam recht. Zet nu met een huppeltje je linkervoet op de grond (aan de linkerkant van de stepper). Je rechterbeen komt omhoog op de stepper. Dit is wat je moet doen voor je bovenlichaam – wanneer je linkervoet naar beneden is, probeer dan met je rechterhand je linkervoet aan te raken.

Deze vijf oefeningen vormen één circuit. Doe dit circuit vijf keer en verbrand bijna 1000 calorieën in minder dan een uur. Dus, wat houd je tegen? Begin meteen!

 

Waar haal je calorieën vandaan  

Calorieën zijn eenheden van energie die een voedingsmiddel of drank levert. Het aantal calorieën staat meestal vermeld op levensmiddelen.
Bepaalde voedingsmiddelen, zoals vette, gefrituurde of bewerkte voedingsmiddelen, bevatten meestal meer calorieën. Andere voedingsmiddelen, zoals vers fruit en verse groenten, bevatten meestal minder calorieën. Sommige gezonde vruchten en groenten kunnen echter veel calorieën bevatten, terwijl caloriearme voedingsmiddelen, zoals light frisdrank, geen enkele voedingswaarde bieden. 

De stepper is een geweldig en makkelijk apparaat waarmee je je fit en gezond kunt houden, maar je kunt bijvoorbeeld ook deze loopbaand voor thuis proberen