In en Out Living
Image default
Bedrijven

Eigendommen veilig houden met toegangscontroles

Een eenvoudige toegangscontrole met een pasje of item dat je bij hebt om een deur te openen is de ideale manier om alleen de personen binnen te laten die er ook echt mogen zijn. Denk hierbij aan een gebouw of terrein, maar ook een kluisje kan beveiligd worden met dit systeem. Er is wat voor te zeggen om te kiezen voor een wat moderner beveiligingssysteem voor de kluisjes dan sleuteltjes. De voornaamste reden om voor dit systeem te kiezen, is dat mensen met hun pasje overal bij kunnen waar ze bij moeten kunnen. Niemand heeft een hele sleutelbos of een hoge kans om zijn toegangsbewijs kwijt te raken.  

 

Gasten toegang geven tot het terrein  

Mochten er geregeld bezoekers langskomen in het bedrijf, dan zal het vaak een gedoe zijn voor hen om binnen te komen mocht er een selectief toegangssysteem zijn. Er zal vaak aan de voordeur iets geregeld moeten worden met een tijdelijk pasje of wanneer dit niet snel kan moeten ze door een medewerker door iedere deur worden gelaten.  

 

Het is een stuk praktischer wanneer bezoekers al in het systeem ingepland worden en er voor hen een pasje klaar ligt wanneer zij komen of dat ze opgestuurd hebben gekregen. Dit is de meest handige oplossing en staat ook het meest gastvrij.  

 

Een veilige oplossing voor zwaar beveiligde instellingen  

Deze systemen zijn ook uitermate geschikt voor de iets strenger beveiligde panden, denk hierbij aan een kerncentrale bijvoorbeeld of een chemische fabriek. Hier mogen geen fouten gemaakt worden bij het binnenlaten van de juiste mensen en zijn toegangskaarten nodig voor specifieke afdelingen, omdat er vaak verschillende zones zijn en werknemers vaak maar een paar van deze zones in mogen.  

Het beveiligingssysteem waar het hierboven over gaat is perfect voor dit soort gebouwen. Het is bewezen effectief en zeer geschikt om zonder fouten te maken iedereen door de juiste deur te krijgen.  

 

Het toegangssysteem uitbreiden met een tijdsregistratiesysteem  

Tijdregistratie wordt in veel bedrijven gehanteerd om een beeld te krijgen van de gewerkte uren en productiviteit van de mensen die aan het werk zijn. Zeker wanneer er mensen per uur betaald krijgen is dit een handig systeem.  

Het systeem aanbrengen bij de ingang naast de toegang scanner is de beste plek. Voor urenregistratie kan een soortgelijk systeem gebruikt worden. Het systeem heeft bewezen erg goed te functioneren en door op deze plek te moeten inklokken, op een plek waar de toegangskaart ook gescand moet worden zal de actie niet vaak vergeten worden door personeelsleden.  

https://www.g4s.com/nl-nl/toegangscontrole