In en Out Living
Image default
Vloeren

Het leggen van een PVC vloer: Hoe gaat het in zijn werk?

De laatste jaren hebben PVC vloeren een steeds grotere populariteit gekregen vanwege hun duurzaamheid, comfort en veelzijdigheid. PVC vloeren zijn beschikbaar in verschillende kleuren, patronen en stijlen, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor bijna elke ruimte in huis. Maar een PVC vloer moet ook gelegd worden natuurlijk. Hier vindt u een beschrijving van hoe een PVC vloer gelegd wordt. Het is een beschrijving van het leggen van PVC dat verlijmd wordt.

De voorbereiding

Voor het leggen van een PVC vloer is het belangrijk om je ondergrond goed voor te bereiden. Als je een bestaande vloer hebt, zoals hout of tapijt, moet dit worden verwijderd. Alle oneffenheden in de ondergrond moeten worden gevuld en gladgestreken voordat je verder gaat. Daarom wordt een ondervloer vaak eerst geëgaliseerd voor het leggen van een PVC vloer.

Het verlijmen

Nadat de ondergrond is voorbereid en geëgaliseerd kan de lijm worden aangebracht. Gebruik hiervoor een lijm die speciaal is ontworpen voor het leggen van PVC vloeren. De lijm wordt aangebracht op de vloer met behulp van een roller of een lijmtapijt.

Het leggen van de PVC vloer

Nadat de lijm is aangebracht, kunnen de stroken PVC worden aangebracht. Begin in de hoek en werk je weg naar de muur toe. Zorg ervoor dat de planken stevig tegen elkaar aan gelegd worden. Als je een afgeknipte plank hebt, kun je deze afdichten met PVC lijm. Het motief waarin een PVC vloer wordt gelegd bepaald ook mede de uitstraling. Zo kan PVC recht worden gelegd, of kan er voor PVC Visgraat worden gekozen. 

De afwerking

Tot slot kun je de afwerking van je PVC vloer toepassen. Als je een afgeronde rand wilt toevoegen, kun je hiervoor een afdichtingskit gebruiken. Als je klaar bent, kun je de vloer schoonmaken met een vochtige doek om eventueel stof en andere vuiligheid te verwijderen. En genieten van het eindresultaat!

Een PVC vloer kopen inclusief het leggen

Het leggen van een PVC vloeren is een werk dat aankomt op precisie. Ben je hier zelf niet heel handig mee? Dan is het aan te raden om de PVC vloer te laten leggen door een stoffeerder. Dit kan bij Regge Tegels & Vloeren, omdat wij PVC vloeren inclusief het leggen verkopen. Door de PVC vloer te laten leggen door een ervaren vakman zul je zeker een mooie, duurzame vloer in huis hebben! 

https://www.regge-tegels.nl/pvc-vloeren/pvc-vloer-inclusief-leggen/