In en Out Living
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Huis renoveren

Veel huizen zijn al heel veel jaren geleden gebouwd. Ondanks dat er ook veel nieuwe huizen worden gebouwd momenteel, zijn er heel veel huizen die ergens in de vorige eeuwen gebouwd zijn. Deze huizen zijn vaak veel minder duurzaam dan nieuwbouwhuizen. Vroeger waren al deze nieuwe technieken, namelijk nog niet zover ontwikkeld. Tegenwoordig hebben er heel veel ontwikkelingen opgetreden omtrent duurzaam wonen. Wanneer u van plan bent in een oud huis te gaan wonen, maar uw voorkeur eigenlijk uit gaat naar duurzaam wonen, kunt u in dit artikel de beste tips vinden.

Ten eerste bespaar je al veel CO2 door je bestaande huis te gaan verbouwen in plaats van een heel nieuw huis te bouwen. Dit doet de natuur goed en uiteindelijk ook je portemonnee.

Het is verstandig om er voor te kiezen om uw huis te renoveren. Natuurlijk is dubbelglas veel beter dan enkel glas, zodat de temperatuur in huis veel minder wordt beïnvloed door de temperatuur buiten in de zomer en de winter. Maar ook het isoleren van het dak en de vloer is erg belangrijk. Anders gaat er alsnog veel gestookte warmte (of juist kou in de zomer) verloren, wat de energie rekening en het milieu niet ten goede komt. Op deze manier zal u verspilling tegen gaan.

Vervolgens is het veel beter voor het milieu om zonnepanelen en/of een zonneboiler aan te schaffen. Het aanschaffen van deze duurzame opwekkingsbronnen zal u binnen 6 jaar terug verdiend hebben en daarna kunt u nog 19 jaar profiteren van gratis, zelf opgewekte energie.

Als laatst is het aanschaffen van een warmtepomp een hele goede optie. Bij een warmtepomp renovatie is de Loria warmtepomp de beste keuze. Deze pomp werkt geheel zelfstandig zonder een cv-ketel. Het is net als bij het aanschaffen van zonnepanelen mogelijk om een subsidie warmtepomp te krijgen. Het renoveren van uw huis brengt dus alleen maar voordelen met zich mee!

http://www.techneco.nl