In en Out Living
Image default
Woningen

Wonen in het mooie Amersfoort

Wonen in Amersfoort, wie wil dat nu niet? Het is een prachtige en centraal in Nederland liggende plaats om in te wonen (en te werken)! Een bruisende stad waar ongeveer 150.000 mensen wonen, maar ook veel werkgelegenheid en natuur en rust, je vindt het allemaal in deze regio. Amersfoort is zelfs voor het tweede jaar op rij verkozen tot beste gemeente om te wonen, volgens onderzoek van Elsevier. In dit artikel vertellen we je alles over deze fantastische gemeente en waarom je een huis zou moeten kopen in regio Amersfoort.

Binnenstad Amersfoort

De binnenstad van Amersfoort heeft voor ieder wat wils. Er zijn veel gezellige restaurantjes, uitgaansgelegenheden en winkels, maar ook cultuursnuivers kunnen er hun pret op met mooie grachten, monumentale panden en pleinen. Een ander voordeel van Amersfoort is dat het centraal station tegen het centrum aan zit. Ook worden er geregeld gezellige evenementen in Amersfoort geoganiseerd voor jong tot oud.

Diversiteit

Juist de diversiteit van het aanbod woningen in Amersfoort maakt de gemeente zo bijzonder. Er zijn veel woningen voor studenten en starters, maar ook voor gezinnen en mensen die van luxe houden. Mensen die van nieuwbouw houden kunnen goed in Amersfoort terecht, maar ook liefhebbers van oude historische woningen zijn in Amersfoort op de juiste plaats. Zo heeft de binnenstad mooie historische woningen, maar kun je voor nieuwbouw prima terecht in buitenwijken zoals Vathorst.

Werkgelegenheid

Een reden waarom veel mensen in Amersfoort komen wonen, is omdat ze hier ook werken. Dat is logisch, want er is veel werkgelegenheid in Amersfoort. In het AD verscheen enkele maanden geleden nog een artikel met de kop ‘’Amersfoort behoort tot de grootste groeiregio’s’’. In het artikel werden cijfers van het CBS toegelicht, waaruit blijkt dat de regio Amersfoort behoort tot een van de grootste groeiregio’s in Nederland. De economie, werkgelegenheid en bevolking in Amersfoort zijn de laatste twintig jaar namelijk sterker gestegen dan in Nederland als geheel.

Bereikbaarheid

Zoals al eerder in dit artikel is aangekaart, kenmerkt Amersfoort zich door een goede bereikbaarheid en een centrale ligging in Nederland. Voor zowel bedrijven als particulieren is dit één van de belangrijkste redenen om te kiezen voor Amersfoort. Binnen één uur reistijd ben je in elke belangrijke stad in Nederland, ideaal!

De woningmarkt in Amersfoort

In Amersfoort staan ruwweg 66.000 woningen. Hiervan is ruwweg 97% bewoond en 3% onbewoond. Ongeveer 2/3 van de woningen is bewoond door 1 persoon; 1/3 van de woningen wordt bewoond door meerdere personen tegelijk. Van de woningen is 80% voor het jaar 2000 gebouwd. Wat betreft eigendom is 58% van de woningen een koopwoning.

https://www.schoofmakelaardij.nl