In en Out Living
Image default
Huishouden en schoonmaak

Schoonmaakbeurt voor je waterpijp

Heb jij ook je eigen waterpijp? Dan is het misschien al eens voorgekomen dat je aan de waterpijp rookte maar er plots een erg vieze smaak uit kwam. De oorzaak van die vieze smaak is waarschijnlijk dat de waterpijp dringend een goede schoonmaakbeurt nodig had. Want als je regelmatig aan je shisha rookt, kan je ze best wekelijks of om de twee of drie weken schoonmaken. Hoe vaak je ze best schoonmaakt, hangt natuurlijk af van hoe vaak je waterpijp rookt. Met een schoonmaakbeurt blijft het shisha roken hygiënisch en is de smaak van de shisha tabak altijd optimaal.

Hoe vaak kan je je waterpijp dan best schoonmaken? Dat is dus afhankelijk van hoe vaak je rookt. Als je je waterpijp ongeveer één keer per week gebruikt, dan kan je waterpijp wel tot een maand schoon blijven zolang je het water goed ververst. Om zeker te zijn kan je je shisha wel best minstens één keer om de drie weken schoonmaken.

Dan een andere belangrijke vraag: hoe moet je de waterpijp schoonmaken? Sommige onderdelen van de waterpijp zijn makkelijker schoon te maken dan anderen. Over het algemeen is een waterpijp met een rechte pijp het makkelijkst te reinigen. Als schoonmaakmiddel kan je best een alcohol- en zoutoplossing. Leeg je shisha eerst volledig en spoel hem enkele keren door met warm water. De kleine onderdelen laat je een tijdje weken in een sopje van warm water en zout. Vervolgens bedek je alle openingen van de waterpijp met een handdoek en schud je goed zodat de oplossing in alle plekjes raakt. Dan kan je de oplossing weer weggieten en opnieuw de waterpijp eens goed uitspoelen met warm water. Dan is het poetsen klaar en hoef je enkel nog de onderdelen weer in elkaar te zetten en de vaas weer te vullen met schoon water.

https://premium-hookahs.nl/