In en Out Living
Image default
Bouwmaterialen

De voor- en nadelen van tegels

Toen men vroeger een huis bouwde, werd er uit praktische overwegingen vaak voor een tegelvloer gekozen. Tegels hebben namelijk allerlei handige voordelen, maar daarnaast was het niet speciaal een mooie toevoeging voor de woning. Nu is dat anders. Tegenwoordig vind je tegels in alle vormen, maten en materialen en zijn er allerlei leuke kleuren en motieven te vinden. Een tegelvloer heeft nog steeds praktisch nut, maar er zijn nog andere redenen waarom een tegelvloer een goede keuze is. We sommen de voor- en nadelen voor je op.

Voordelen

– Er is een erg groot assortiment van tegels te koop. Er zijn zowel keramische tegels als tegels van natuursteen, er zijn tegels van zowat alle groottes en tegels zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, patronen en motieven. Iedereen kan dus een tegel vinden die perfect past bij de stijl van zijn woning.

– Een tegelvloer is erg duurzaam. Tegels zijn sterk en slijtvast, de investering in een mooie tegelvloer is dan ook een investering waar je levenslang van kan genieten. Wil je toch van woonstijl veranderen? Geen probleem want de meeste tegelvloeren passen in eender welke stijl. Zo niet kan je de tegels verven of de voegen wit maken.

– Tegels zijn heel hygiënisch en eenvoudig schoon te maken. Bovendien nemen tegels geen stof op en met een sopje van schoonmaakproduct en warm water kan vuil snel verwijderd worden. Een tegelvloer is niet voor niets de beste keuze voor in de keuken en de badkamer, keuken- en badkamertegels schoonmaken en schoon houden is erg makkelijk. 

Nadelen

– Tegels zijn moelijker zelf te plaatsen dan een laminaten vloer. Vaak komt er heel wat rekenwerk bij kijken.

– Een tegelvloer kan een koudere uitstraling geven vergeleken bij een houten vloer. Dat kan wel verholpen worden met vloerverwarming aangezien tegels makkelijk warmte opnemen en die dan langzaamaan weer afgeven.

https://voegxpert.nl