In en Out Living
Image default
Bouwen en verbouwen

Een grofvuil container huren, wat mag er allemaal in?

Een grofvuil container huren, wat mag er allemaal in?

Wanneer u een renovatie gaat uitvoeren of gaat verhuizen en er veel afval geproduceerd gaat worden, dan zal hier ook veel grofvuil bijzitten. Een grofvuil container huren is dan een goede manier om van al dit afval af te komen, maar wat hoort er allemaal bij het grofvuil. Die vraag zullen wij voor u beantwoorden.

Wat is grofvuil?

Grofvuil staat voor al het afval dat vrijkomt wanneer u uw huis aan een grote schoonmaak onderwerpt, oftewel gebruiksvoorwerpen en meubels die u niet meer gebruikt. Meubels en lampen horen dus bijvoorbeeld bij het grofvuil, maar er is meer. Sommige soorten bouw- en sloopafval horen ook bij het grofvuil, zoals puin, zand, hout, metalen en glas. Ook alle kleinere gebruiksvoorwerpen kunnen worden gegooid bij het grofvuil, denk hierbij aan oud speelgoed of zelfs een oude fiets.

Wat hoort niet bij het grofvuil?

Als u een grofvuil container huren gaat dan is het belangrijk om ook te weten wat er niet in mag, zodat u dit niet per ongeluk toch doet.

Gevaarlijk afval mag sowieso niet in de meeste containers en dus ook niet in een grofvuil container. Gevaarlijk afval omvat afval als accu’s, verf en olie. Dit mag u hier dus nooit bijgooien. Ook materiaal waar asbest in zit of in zou kunnen zitten is redelijk gevaarlijk en mag dus niet in de grofvuil container.

Andere voorwerpen en soorten materiaal die niet bij het grofvuil mogen zijn koelkasten, autobanden, verbrand hout en keramisch glas.

Als u nu een grofvuil container huren gaat dan weet u in ieder geval wat er wel en niet mag, wat erg handig is. Op die manier maakt u niet per ongeluk fouten die u later geld kunnen gaan kosten. Wilt u onze voorraad containers zien? Bezoek nu onze webshop en reserveer vrijblijvend en gratis een container.

 

http://www.busschercontainers.nl/container-huren/6m3-container/