In en Out Living
Image default
Huishouden en schoonmaak

Hoe los een probleem met de wasmachine afvoerpomp op?

Uw wasmachine heeft u spontaan in de steek gelaten. Na wat gebrom knippert er een rood lampje op uw wasmachine en pompt hij geen water meer af. Het deurtje blijft dichtzitten. En nu? De monteur van wasmachine reparatie Den Haag legt het u uit. 

Waarschijnlijk is uw wasmachine vastgelopen op een van de meest voorkomende problemen van wasmachines: er is iets vast komen te zitten in de afvoerpomp van uw wasmachine. Als dit het probleem is dan is het gelukkig erg eenvoudig zelf op te lossen!

In de handleiding van uw wasmachine staat waar de afvoerpomp zich bevindt bij uw wasmachine. Zorg dat u de volgende zaken bij de hand heeft voor u aan het werk gaat:

  1. Oude handdoeken
  2. Lege emmer
  3. Een lage ovenschaal,  lege frisdrankfles of andere lage schaal.

Lokaliseer de afvoerpomp van uw machine. Naast het pomphuis bevindt zich een klein slangetje. Plaats de oude handdoeken onder uw machine, houdt het opvangbakje bij de hand en verwijder het stopje uit het slangetje. Op deze manier stroomt al het overtollige water uit uw machine. Er kan flink wat water uit stromen, vandaar dat het handig is om een emmer bij de hand te hebben. Als er geen water meer uit het slangetje loopt kunt u de pomp losdraaien. Let op! Er kan nog steeds water uit uw machine komen! Verwijder het afvoerfilter en kijk of zich hier viezigheid of voorwerpen bevinden. Haal die eruit en maak de filter schoon. Controleer voorzichtig of u de pompbladen beide kanten op kunt draaien. Dit hoort soepel te gaan. Als u de pompbladen niet kunt draaien, dan kan het zijn dat uw afvoerpomp kapot is. Een reparatie die niet kostbaar is.

Plaats de filter weer terug, doe het stopje terug op het slangetje en draai een afpompprogramma op uw wasmachine. Als het goed is werkt uw machine nu weer perfect. Zo niet, dan is het verstandig om een witgoedmonteur te laten kijken naar uw machine. Bel voor meer informatie in het midden van het land met wasmachine reparatie Utrecht.