In en Out Living
Image default
Bedrijven

Restafval persen om kosten te besparen als bedrijf

Heb jij weleens nagedacht over een goede afvalpers? Dit is voor veel bedrijven die met veel afval te maken hebben interessant. De afvalkosten zijn namelijk fors gestegen. Dit is vooral een probleem voor bijvoorbeeld restaurants, verzorgingstehuizen en slagerijen. Maar ook tankstations, hotels en scholen hebben hier mee te maken. De afvalpers is hierop het antwoord. Restafval bestaat namelijk veelal uit lucht. De inzet van een pers kan de restafvalstroom dus flink verminderen. Het verdichten van het volume van afval kan tot wel 75%. Zo kan je langer een afvalcontainer houden. De persen zijn zowel geschikt voor kunststof als ook ijzeren containers.

De voordelen in een oogopslag

De afvalpers is erg handig voor iedere situatie. Zo is de machine geschikt voor kunststof en ijzeren containers van diverse maten. Uiteraard beschadigd de pers de container hierbij niet. Bovendien is het eenvoudig te bedienen en erg veilig. Dit is gegarandeerd door de kwalitatief hoogwaardige machines die wij verkrijgbaar stellen vanuit ons assortiment. De afvalpers is robuust en heeft een lange levensduur. Het allerbelangrijkste is dat ze doen waarvoor ze gemaakt zijn zonder storingen of problemen. Dit betekent dus efficiënt en vlug werken binnen jouw onderneming. Deze afvalstromen hoeven niet per se groot te zijn, ook voor kleinere containers is een pers verkrijgbaar.

Andere soorten persen

De afvalpers is dus uitermate geschikt om de restafvalstroom van een bedrijf te verminderen. Echter biedt de betreffende organisatie meerdere persen aan. Alle persen hebben hun eigen kwaliteiten en specialiteiten. Zo is er naast de afvalpers ook de balenpers. Deze is de oplossing voor stromen zoals papier, karton, folie en plastic. Een ander voorbeeld is de briketteerpers. Deze zorgt voor de verkleining van recyclebare afvalstukken. Zo is het eenvoudiger waardevolle recyclebare materialen te transporteren en verkopen. Alle machines zijn zoals eerder omschreven robuust, duurzaam en betrouwbaar. Een investering in een pers resulteert in besparing op opslag- en transportkosten.