In en Out Living
Image default
Industrie

Een aantal weetjes over een ingenieursbureau

Iedere ingenieur is anders en dat betekent ook dat er veel verschillende ingenieursbureaus zijn in Nederland. Dat kan ook juist positief zijn natuurlijk. Want iedere ingenieursbureau wilt zich onderscheiden en uniek zijn. Ingenieurs zijn vooral bezig met de civiele techniek van alles wat te maken heeft met de grond en wateren of industrie. Zij houden in de gaten welke wegen er bijvoorbeeld vernieuwd of gerepareerd moeten worden, of krijgen opdrachten om een constructie voor een nieuwbouw project te tekenen. Hieronder vertel ik een aantal weetjes over een ingenieursbureau.

Wist je dat? 

  1. Elk ingenieursbureau heeft verschillende ingenieurs in zijn of haar team zitten. Je hebt bijvoorbeeld een ingenieur die alleen maar technische tekeningen maakt voor het ontwerpen van bijvoorbeeld bruggen of water kades. 

  2. Een ingenieursbureau als doel heeft de bereikbaarheid en mobiliteit van de maatschappij in de gaten te houden en te herstellen waar nodig? Zonder ingenieurs zouden we bijvoorbeeld moeite krijgen in het bereiken van iets wat aan de overkant van een water kanaal staat. 

  3. Ieder ingenieursbureau andere taken en opdrachten uitvoeren. Maters en De Koning adviseert, ontwerpt en begeleid in verschillende projecten zoals het tekenen en berekenen van een staalconstructie voor koel en vries hallen.

  4. Een ingenieursbureau zich niet alleen bezighoud met de mobiliteit en bereikbaarheid van de maatschappij in Nederland maar ook andere landen helpt met bepaalde projecten, zoals bijvoorbeeld het bouwen van bruggen of het repareren van een waterkade. 

  5. Een ingenieur vaak de hoofdpersoon van een nieuw project is en daarmee de ondernemers of werknemers die het bouwproject starten hierin begeleid worden door een ingenieursbureau. Civiele techniek is een breed vak en heeft dus veel verschillende opdrachten waar ze zich mee bezig houden. 

  6. Sommige ingenieursbureaus opdrachten krijgen van de overheid, zoals bijvoorbeeld het ontwerpen en tekenen van een nieuwe weg in Nederland of een brug die op over de snelweg heen loopt.