In en Out Living
Image default
Tuin en buitenleven

Mollen en woelmuizen

Mollen en woelmuizen zijn geklasseerd als ongedierte vanwege de schade die zij aan gazons, landschappen en bomen aan kunnen brengen. Beide beestjes doen het merendeel van hun werk ondergronds, en laten daarom weinig bewijs achter dat ze ondergronds zijn genesteld, waardoor ze wortelstructuren vernietigen en mogelijk gevaarlijke gaten achterlaten.

De mol en de woelhuis heeft heel andere gewoontes van elkaar, maar toch is het bijna onmogelijk om te identificeren welke van de twee uw gazon aan het vernietigen is. Mollen hebben de neiging om twee soorten tunnels achter te laten – een is meestal bovenop het gras te zien omdat de mollen het gras eten, terwijl hun andere manier de transportatie door ondergrondse tunnels is. De mollen maken een systeem van tunnels die onder gazons met elkaar verbonden zijn. De tunnels lopen samen en verbinden zodat de mollen eten dat ze hebben gevonden kunnen verzamelen. De reden dat mollen tunnels zo dicht bij de oppervlakte maken is om ervoor te zorgen dat ze hun prooi vangen. Regenwormen leven in de bovenste laag van de bodem waardoor ze een eenvoudige vangst voor de snelle mol zijn. Maar woelmuizen zijn vooral vegetarisch en eten graswortels en sprieten, zaden en bladeren. Soms eten ze ook insecten, die ze ondergronds bewaren.

Woelmuizen zijn niet zo algemeen bekend als hun tegenhangers maar kunnen echter veel verwoestender zijn. Woelmuizen beschadigen door te knagen aan de wortels en stammen van bomen en struiken, wat ervoor zorgt dat struiken en planten naar één kant gaan leunen of snel sterven. Woelmuizen staan bekend als liefhebbers van bloembollen en bepaald tuin voedsel zoals aardappelen. Zij kunnen ook zichtbare paden op gazons achterlaten waardoor ze er onverzorgd en gevaarlijk uitzien.

Het grootste gevaar van woelmuizen en mollen in de tuin hebben zijn de gaten die zij maken. Deze gaten kunnen erg groot maar niet gemakkelijk zichtbaar zijn. Dit kan ervoor zorgen dat mensen struikelen en vallen of hun enkels verdraaien. Dit ongedierte lijkt mischien klein in aantal maar zijn vaak onderdeel van een grote familie. Woelmuizen hebben nesten van drie tot zes jongen, met wel drie tot twaalf nesten per jaar. Woelmuizen kunnen al vanaf drie weken oud beginnen met broeden, en kunnen zich het hele jaar lang vermenigvuldigen. Hoewel er slechts bewijs van een paar beestjes kan zijn, komen families van 500 woelmuizen vaak voor.

Er zijn een paar manieren om vast te stellen of u een mol / woelmuis infestatie heeft, maar door de schade die zij kunnen aanbrengen en de verwarrende signalen die zij achter laten is ongediertebestrijding nodig om koloniën te doden. De oude verhalen van kauwgom als aas gebruiken zullen niet werken om het probleem onder controle te houden. Overleg met een lokaal verdelgingsbedrijf om ervoor te zorgen dat het ongedierte effectief word verwijderd.

http://www.melkbusshop.nl/