In en Out Living
Image default
Dak gevel en schoorsteen

MJOP bij laan35

Als je lid bent van een VvE heb je vast wel eens van een meerjarenonderhoudsplan gehoord. Het MJOP is een plan waarin staat hoeveel geld er de komende jaren nodig is voor het onderhoud van het pand. Deze begroting is gebaseerd op een planning van de komende jaren, waarin staat wanneer welk onderhoud moet gebeuren. Aan de hand van deze planning is dan een begroting gemaakt.

Dit meerjarenonderhoudsplan wordt gemaakt omdat de leden van een VvE allemaal recht hebben op een eerlijk aandeel in het onderhoud van het gebouw. Want zonder een dergelijk plan zouden mensen onderhoud verzuimen en moet uiteindelijk een ander lid van de VvE voor de kosten opdraaien. Een MJOP is dus een goede oplossing om eventuele geschillen te voorkomen en om overzicht te houden wanneer er meerder mensen in appartementen in hetzelfde pand wonen.

Een MJOP kun je laten opstellen en uitvoeren door een extern bedrijf. Er zijn verschillende bedrijven die zich specialiseren in onderhoud voor een VvE. Deze bedrijven zitten vaak in een bepaalde regio en hebben vaak ook zelf personeel in dienst om het onderhoud te doen. Vaak bieden deze bedrijven ook een dienst om kleine dingen die kapot gaan te repareren. Bewoners hoeven zich dan niet meer bezig te houden met wat dan ook rondom het pand. Als derde dienst bieden deze bedrijven vaak aan om verbouwingen of andere projecten op of om het pand te regelen. Zij stellen zich hiermee op als een soort aannemer, alleen weet je al met wie je te maken hebt.

Een vastgoed beheerder kan dus alle dingen op en rond het pand op zich nemen en zorgt ervoor dat de eigenaar zich niet meer met deze dingen hoeft bezig te houden. Een goede vastgoedbeheerder die al deze drie diensten aanbied en waar je dus heel goed terecht kun je vinden op laan35.nl. Zij nemen dan alle bemoeienissen van jou met je pand over.

http://www.laan35.nl/