In en Out Living
Image default
Tuin en buitenleven

Maak je tuin gereed voor de lente

Ondanks februari pas net is begonnen begint het bij veel mensen alweer te kriebelen. Eindelijk komt de vorstperiode tot zijn einde en komen de eerste bolletjes uit de grond. Wat dit betekent? Het voorjaar is begonnen! Oftewel hoog tijd om de tuin lente klaar te maken door nieuwe tuinmeubelen te plaatsen, de tuin netjes te maken of zelfs weer een hangmat buiten te installeren. Over dit laatste geven we jou de nodige tips.

Soorten hangmatten

Hangmatten zijn er in allerlei soorten varianten te verkrijgen. Zo zijn er hangmatten voor één persoon, hangmatten voor met z’n tweeën en er zijn zelfs hangmatten om met meer dan 3 personen in te liggen. Wanneer je een hangmat wilt gaan kopen dien je met meerdere factoren rekening te houden.  Zo bestaan er hangmatten met en zonder spreidstokken. Spreidstokken zitten bevestigd aan het einde van de mat met als doel de hangmat te spreiden. Wanneer je een hangmat hebt met spreidstokken is jouw hangmat altijd uitgeklapt.

Hangmat standaarden

Een hangmat is leuk, maar heb je ook ruimte om deze op te hangen. Je kunt ervoor kiezen de hangmat tussen twee muren of bomen op te hangen, maar je kunt ook een hangmat standaard aanschaffen. Deze zijn uiteraard in verschillende varianten te verkrijgen.

Houten standaard

Een houten standaard is veilig en vertrouwd. Het hout voor een standaard is namelijk altijd 100% FSC gekeurd en dankzij de impregnatie is het hout bestand tegen weer en wind. Een houten hangmat standaard heeft een natuurlijk design en kunnen vaak meer gewicht dragen dan andere soorten standaarden. Helaas is een houten standaard wel een stuk zwaarder in gewicht en is hierdoor lastiger te verplaatsen.

Metalen standaard

Een metalen standaard is ideaal voor een gebruiker die de hangmat vaker wil opbergen wanneer deze niet wordt gebruikt. De metalen standaard is vrij gemakkelijk en snel in en uit elkaar te halen. Ook is deze een stuk lichter van gewicht en dus makkelijker te verplaatsen dan de houten standaard.

Hangmatten

Alle hangmatten van hangmatgigant.nl zijn van uitstekende kwaliteit en zijn bestand tegen zowel zon als regen. Wanneer je ervoor kiest om je hangmat altijd buiten te laten, adviseren wij je aan om te kiezen voor het merk Elltex. Dit is een waterafstotend merk en vervaagd (bijna) niet. Hangmat kopen? Dan ben je bij hangmatgigant aan het juiste adres.