In en Out Living
Image default
Bedrijven

Gebruik van poedercoating voor industriële meubels

Wil je graag een industrieel meubel aanschaffen of heb je al een industrieel meubel? Het is dan wel belangrijk dat je het staal of metaal van het meubel behandeld met een poedercoating. De poedercoating vertraagd namelijk de roestvorming. Daarnaast bescherm je het materiaal met een beschermlaag. In deze blog leggen wij je precies uit wat poedercoating inhoud, wat de voordelen zijn en hoe je het aanbrengt. 

Wat is poedercoating precies?

Een ander woord voor poedercoaten is poederverven of poederlakken. Het komt allemaal op hetzelfde neer: met een elektrostatisch spuitpistool wordt poeder op staal/metaal gespoten. Door gebruik van hitte blijft de poeder plakken op het staal of metaal. Dit vormt een beschermlaag bovenop het materiaal. 

Hoe breng je poedercoating aan op industriële meubels

Het is belangrijk om eerst het metaal of staal vet vrij te maken voordat je de poedercoating aanbrengt. Als je dit niet doet ontstaan er lelijke vlekken op het materiaal. Vervolgens wordt er met een elektrostatisch spuitpistool de poedercoating aangebracht. Om te zorgen dat de poeder goed blijft zitten wordt het materiaal verwarmd. Dit proces neemt wel wat tijd in beslag. Houd er daarom rekening mee dat bijvoorbeeld je industriële picknicktafel wat later wordt geleverd. Dit proces is namelijk niet binnen één dag geklaard.

Voordelen van het aanbrengen van een poedercoating

Zoals al benoemd werd, vertraagd de poedercoating roestvorming op het metaal of staal. Dit grootte voordeel zorgt er onder anderen voor dat je langer plezier hebt van je industriële meubel. Naast dat de poedercoating het oxidatieproces vertraagd, heeft het nog andere voordelen. Het is namelijk ook mogelijk om het staal of metaal een kleur te geven. Zo kun je kiezen uit wit, antraciet of zwart. Zo hoeft je niet standaard een zwart onderstel te hebben. Spelen met kleur maakt een industrieel meubel uniek. 

Milieu bewust te werk gaan is belangrijk voor veel consumenten. Een ander voordeel is dan ook dat een poedercoating aanbrengen niet schadelijk is voor het milieu. De coating is ook dik aan te brengen. Dit functioneert als beschermlaag voor het metaal of staal. Het metaal of staal is ook eenvoudig schoon te maken door de poedercoating. Met een droge of licht vochtige doek kun je het materiaal makkelijk afnemen. Het is wel aangeraden om jaarlijks een poedercoating aan te brengen. 

Ter conclusie, wil je een industrieel meubel met staal of metaal aanschaffen? Breng dan altijd een poedercoating aan.