In en Out Living
Image default
Bedrijven

Beddenwinkel: boxsprings worden steeds meer populair

Je ziet steeds vaker dat een beddenwinkel boxsprings verkopen. Dit komt omdat de afgelopen jaren boxsprings steeds meer in opkomst zijn. Maar de ledikanten blijven ook populair. Wat is het voordeel van een boxspring ten opzichte van een ledikant? Deze twee bedden verschillen op diverse manier van elkaar. Ze verschillen betreft het uiterlijk, qua ligcomfort en ondersteuning. Hieronder worden alle eigenschappen op een rijtje gezet.

 

Wat is een boxspring?

Letterlijk betekent een boxspring een ‘bak met veren’. Het is ook wel een onderstel op pootjes. Hierin zitten springveren verwerkt, zij geven over de gehele breedte veerkracht. Zelfs bij een goedkope boxspring 180 x 200 cm, is er overal veerkracht te voelen. Het lichaam krijgt extra ondersteuning doordat twee lagen vering met elkaar gecombineerd worden. Het lichaam krijg hierdoor extra ondersteuning en daardoor ervaar je meer ligcomfort. Een beddenwinkel met boxsprings geeft jouw advies voor de juiste boxspring. Een ledikant daarentegen is een bed constructie zonder lattenbodem en matras. Hierbij moet een geschikte lattenbodem en matras bij uitgezocht worden. Een ledikant is dus een onderdeel van een bed. Een ledikant geeft geen ligcomfort of dergelijke, dit is afhankelijk van het matras en de lattenbodem.

 

Voordelen van een boxspring

Ben je op zoek naar een goedkope boxspring van 180 x 200 cm? Dit is een geschikte afmeting voor twee personen. Gemiddeld heeft één persoon 80 centimeter nodig om lekker te kunnen slapen. In beddenwinkels staan genoeg boxsprings om te kijken welke afmeting geschikt is. Hierboven werd er al beschreven dat boxsprings voor een goed ligcomfort zorgen. Ook geven boxsprings een uitstekende luchtcirculatie en ventilatie. Een boxspring is geschikt voor alle type slapers. Een ledikant is echter een stuk goedkoper dan een boxspring. Maar er zijn ook goedkope boxsprings van 180 x 200 die betaalbaarder zijn. Ook geeft een boxspring een luxueuze uitstraling, maar sommige mensen vinden de hoogte van een boxspring te massief in hun slaapkamer. Ook is het mogelijk om je boxspring volledig naar eigen wens samen te stellen. Je kan kiezen uit een bedbodem, een matras, een hoofdbord, een topper en (stof)kleur. Of je nu kiest voor een ledikant of boxspring, jouw beddenwinkel kan je advies geven. Want de keuze van een bed is afhankelijk van de persoon.

https://www.sleep-factory.nl/